Koos Minnema

Bouwen aan succes!

De kracht van een goed team

Ik ben Koos Minnema en geloof in communicatief vaardige mensen. Mensen die praktisch, empathisch en doeltreffend te werk gaan. Ik hou ervan gedreven ondernemers en hun medewerkers gericht te helpen om verborgen talenten en krachten zichtbaar te maken, om ze te begeleiden, te coachen en te trainen naar het gewenste resultaat.

In hoeverre is er binnen uw team “communicatie”, “samenwerking” en “eenheid”?: Met alleen hard werken en de boel flink onder druk zetten kun je een eind komen, alleen werk je dan vanuit PUSH. Uiteindelijk winnen de mensen die een team met dezelfde focus weten op te bouwen omdat ze verder gaan, ze creëren PULL. Ze leven naar de visie en missie, Ze weten waarom ze het doen. Ze stellen haalbare doelen, houden elkaar scherp en energiek, ze voorkomen dat ze in patronen vastroesten. Ze realiseren zich dat de WOW-factor van vandaag de norm voor morgen is.

Een team waarbij onderling communiceren normaal is, waar het veilig is om je nek uit te steken, waar eenheid is, waar niet in IK en ZIJ maar in WIJ wordt gedacht. Samen een “veel beter” bedrijfsresultaat behalen, plezier hebben met elkaar en met tevreden klanten. Waarbij je ook als individu in je kracht staat en blijft staan.

Hoe tilt u uw mensen naar een hoger plan?: Een team samengesteld uit mensen die Direct en Daadkrachtig zijn, Correct en Precies, Stabiel en Ondersteunend en ook nog eens Enthousiast en Optimistisch. Het is goed om je af te vragen waarom jouw organisatie op aarde is. Of zoals een relatie van me zegt: “Je steeds afvragen: Waar zijn wij van.” Vanuit je eigen identiteit ontdekken waar je heen wilt, voor wie je het doet, hoe dit te bereiken. Wat er daarna dient te gebeuren is dan een logisch gevolg want er is focus op elkaar, klanten, innovaties, financiën, aandeelhouders, stakeholders, prognoses en andere aspecten die voor het bedrijf van belang zijn.

Als u de juiste persoon bent om mee in gesprek te gaan, hoe ziet uw planning er dan uit zodat we elkaar kunnen spreken?: Ik vind het iedere keer een uitdaging te ondersteunen, om een bijdrage te mogen leveren als sparringpartner, als coach, als trainer. Vooral praktische gedreven hands-on ondernemers en managementteams uit het MKB / MKB+, die direct en daadkrachtig op hun doel af gaan of wensen af te gaan en hun medewerkers als samenwerkers beschouwen is mijn primaire doelgroep. Dat geeft plezier, dat zorgt voor inspiratie en daar geef ik graag mijn energie aan.

Met de Kenneth Smit aanpak mijn klanten helpen hun aanpak te versterken en op meerdere niveaus inzoomen waar de organisatie “echt” behoefte aan heeft. Ook het werken met persoonlijkheidstesten (Personalcolor) en LEAN technieken past binnen deze Waarom, Hoe, Wat aanpak.

Blog berichten

trust

Waarom zijn veel verkopers niet succesvol genoeg?

20 november 2016

Het antwoord is even simpel als ontluisterend. Omdat ze zich onvoldoende verdiepen in de wensen van hun klanten. Omdat ze bang zijn antwoorden te krijgen waar ze geen vat op hebben. Omdat ze het eigen product zo snel mogelijk onder de aandacht willen brengen, want ze hebben een minimaal aantal bezoeken per dag af te […]
Lees meer →


people-buy-from

VERTROUWEN KOMT TE VOET EN GAAT …………..

19 oktober 2016

Waarschijnlijk maakte u de bovenstaande zin al af. “Vertrouwen komt te voet en gaat te paard”.   Bij alles wat we doen, het draait om VERTROUWEN. Alleen is “vertrouwen” ondertussen ook zo’n container begrip geworden. Je dient dus specifieker te zijn als je het met elkaar hebt over vertrouwen. Zo is in mijn ogen de […]
Lees meer →


verkoop_icon

VERTROUWEN BOUWEN

12 september 2016

Tijdens een onlangs gehouden bijeenkomst met verkopers en managers werd al snel duidelijk dat deze mensen een  uitstekend communicatief vaardigheidsniveau hadden. Een leuke en gedreven groep mensen die gewoon open stond voor extra input , graag zelfs.   Bij het intake rondje gaven ze spontaan aan dat je veel open vragen moet stellen aan klanten […]
Lees meer →