Bosch

Er is niemand die beter in staat is om over de ervaringen met Kenneth Smit Training te spreken dan onze eigen klanten. We laten hen deze cases en testimonials dan ook graag onder de aandacht brengen.
Bosch

De vraag aan Kenneth Smit
Het ijzersterke merk Bosch was al diep doorgedrongen in de Nederlandse huishoudens toen de multinational besloot zich ook op de markt van verwarming en warm water te richten.

Om die voorsprong in klinkende munt om te zetten, zocht Bosch de samenwerking met Kenneth Smit. Want om de HR-ketels en warmwater systemen aan de man te brengen, moest eerst een warme relatie worden opgebouwd met de installateurs. Zij spelen immers een belangrijke rol bij de keuze van de eindgebruikers.

“Zij spelen immers een belangrijke rol bij de keuze van de eindgebruikers.”

Onze aanpak:
Een warme relatie bouw je niet op door alleen maar te praten over superieure techniek. Goed luisteren is minstens zo belangrijk als je installateurs over de streep wilt trekken. In een op maat gesneden training Commerciële Vaardigheden, verdeeld over twee sessies van twee dagen, leerde Kenneth Smit trainer Douwe van der Zee de voltallige buitendienst op welke manier kan worden gebouwd aan een succesvolle vertrouwensrelatie. Aaldrik Drenth, de Sales Manager Nederland van Bosch Thermotechniek, volgde ondermeer de training Sales Management en tekende voor de intensieve tussentijdse coaching van zijn verkoopstaf.

Het resultaat
In een overvolle markt stijgt de omzet van Bosch Thermotechniek jaarlijks met maarliefst 25 procent. Om de groei van Bosch in de toekomst zeker te stellen, ontwikkelde Kenneth Smit een gedifferentieerd vervolgtraject met veel ruimte voor verdieping, evaluatie van praktijksituaties en verbetering van individuele aandachtspunten.