Hutten

Er is niemand die beter in staat is om over de ervaringen met Kenneth Smit Training te spreken dan onze eigen klanten. We laten hen deze cases en testimonials dan ook graag onder de aandacht brengen.
Hutten

De vraag aan Kenneth Smit
Hutten, een exclusieve cateraar die in 2008 door het radioprogramma Arbeidsvitaminen werd uitgeroepen tot het stoerste bedrijf van Nederland, is gespecialiseerd in bijeenkomsten en evenementen, ambachtelijke foodservice en eigenwijze bedrijfscatering. 800 medewerkers, die bij Hutten samenwerkers worden genoemd, verzorgen elk jaar zo’n 11.000 activiteiten waar 3,5 miljoen culinaire verrassingen worden gepresenteerd.

Na een herstructurering waarbij de verkoop binnendienst werd gesplitst in de afdeling Sales Support en de afdeling Intern Account Management, kwam Van Hutten in contact met Kenneth Smit Trainer Anne-Marie Koenraad-van Hees. Samen met haar formuleerde het management van het bedrijf de doelstellingen voor de nieuwe afdeling Sales Support, verantwoordelijk voor het maken van afspraken voor de buitendienstmedewerkers.

“Precies volgens afspraak met Kenneth Smit. Want beloofd is beloofd!”

Onze aanpak:
Het voltallige team van de afdeling Sales Support volgde de training Telefonische Acquisitie. De effectiviteit van de gesprekken nam flink toe doordat het team beter leerde omgaan met contactbezwaren en met ‘gatekeepers’ als telefonistes en secretaresses. Het management werd voorzien van het juiste argumenten om het team te stimuleren en niet langer genoegen te hoeven nemen met ‘het lukt niet’.

Het resultaat
De nieuwe afdeling is inmiddels op stoom en in staat met heel veel plezier te voldoen aan alle vooraf gestelde eisen. De agenda’s van de buitendienstmedewerkers zijn goed gevuld. Elke week kunnen ze rekenen op acht afspraken. Precies volgens afspraak met Kenneth Smit. Want beloofd is beloofd!