Kluwer

Er is niemand die beter in staat is om over de ervaringen met Kenneth Smit Training te spreken dan onze eigen klanten. We laten hen deze cases en testimonials dan ook graag onder de aandacht brengen.
Kluwer

De vraag aan Kenneth Smit
Een van de klantgerichte verkoopteams van Kluwer, dat onder leiding staat van Marco Boomsma, besloot om de kwaliteit van hun dienstverlening naar klanten toe te analyseren en waar nodig te verbeteren. Geconcludeerd werd dat het zinvol was om een door alle accountmanagers gedragen gezamenlijke visie op verkoop opnieuw te formuleren en aan te scherpen en de onderlinge samenwerking verder te verbeteren. Kluwer deed een beroep op Kenneth Smit trainer Paul Smulders, om het team te trainen in het verbeteren van het gezamenlijke verkoopresultaat, om te werken aan het verhogen van de klanttevredenheid en om de gemeenschappelijke visie te formuleren. Samenwerken op deze manier bevordert de synergie in het team.

“de samenwerking is optimaal en elk teamlid heeft enorm veel plezier in zijn werk.”

Onze aanpak:
In overleg met Kluwer stelde Kenneth Smit een trainingspakket op maat samen voor het voltallige verkoopteam. De nieuwste inzichten op het gebied van verkooptechniek en de confronterende aanpak leverde stof tot nadenken op en zorgde ervoor dat deelnemers zich steeds kwetsbaarder durfden op te stellen naar elkaar toe. Naast de trainingen, die twee keer per jaar worden georganiseerd, volgen alle medewerkers een coachingstraject waarbij aan de hand van een aantal Key Performance Indicatoren de resultaten worden geëvalueerd en de targets worden bepaald. Niet alleen speelt daarbij de salesmanager een rol, ook de accountmanagers coachen elkaar ondeling.

Het resultaat
Het team haalt een hoge score als het gaat om klanttevredenheid. De kwaliteit van de dienstverlening naar klanten toe is dus verder verbeterd. De gemiddelde omvang van de contracten is aanzienlijk gestegen; de bestaande en het aantal afgesloten contracten groeit jaarlijks. En net zo belangrijk voor het team zelf: de samenwerking is optimaal en elk teamlid heeft enorm veel plezier in zijn werk.