5 tips voor originele marketing acties

Een goede marketing actie bedenken is lastig. Je wilt origineel zijn, het moet aansluiten op je doelgroep en uiteindelijk wil je resultaat zien. Een vorm van marketing is “Guerrilla marketing”. Guerrilla marketing is een marketingtechniek waarmee met beperkte middelen de traditionele marketinginstrumenten gecombineerd worden met als doel het behalen van een groot resultaat. De term is afgeleid van het begrip guerrilla oorlogsvoering waarbij een klein leger een groot leger de baas blijft door speciale guerrilla technieken toe te passen. In deze blog geven we 5 tips voor het bedenken van een originele marketing actie.

1. Speel in op de actualiteit

De manier om regelmatig contact te maken met je doelgroep! Bedenk inhaak-acties voor bijvoorbeeld, Valentijnsdag, Koningsdag, of het aankomende WK! Maar je kunt natuurlijk ook je eigen actualiteit beginnen. Zo is ooit ook iemand begonnen met “Movember” (een combinatie van het Engelse woord ‘moustache’ (snor) en ‘november’). Dit is een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Dit doet de stichting Movember Foundation door mannen te vragen gedurende de maand november hun snor te laten staan om zo aandacht te vragen en fondsen te werven voor het goede doel.

2. Maak gebruik van het straatbeeld

Dit is een top strategie om onder de aandacht te komen! Één die veel wordt gebruikt.  Er zijn talloze geweldige voorbeelden te vinden. Soms is het al genoeg om je actie maar voor korte tijd op straat te hebben, als die origineel genoeg is zullen mensen foto’s maken en online zetten. En nu hopen dat de foto viraal over het internet gaat….

guerillamarketing macdonalds

McDonalds heeft een mooie originele actie gemaakt. Een zebra pad in de vorm van frietjes.

3. Creëer goodwill bij je doelgroep

Guerrilla marketing gaat over goodwill creëren en je gunfactor verhogen door iets positiefs te bieden. Vaak zijn guerrilla acties bedoeld om mensen te laten lachen. Lachen zorgt voor een positief gevoel, als klanten een positief gevoel beleven van jouw marketing actie dan zullen zij ook eerder een positiever gevoel hebben over jouw product of dienst.

guerillamarketing kitkat
Guerillamarketing van Kitkat

Als je ooit op dit bankje hebt gezeten dan denk je de eerstvolgende keer meteen hieraan als je een KITKAT koopt.  Dat is de kracht van guerrilla marketing.

4. Zorg voor interactie met je doelgroep

Er is eigenlijk geen makkelijkere manier om de interactie met je doelgroep aan te gaan, dan via social media. Door verschillende posts en campagnes kun jij ervoor zorgen dat je doelgroep zich betrokken met je bedrijf voelt. Als de actie origineel genoeg is,  zullen veel mensen erover praten op het internet. Ga actief de online interactie aan met potentiële klanten.

5. Denk “out of the box”

De laatste tip is makkelijker gezegd dan gedaan. Ons brein heeft oneindig veel potentieel. Helaas gebruiken wij ons brein niet optimaal. Door een vast patroon van handelen en denken zijn wij vaak minder creatief en denken wij minder “out of the box”. We remmen als het ware het creatieve deel van ons brein. Ieder mens heeft de mogelijkheid om creatief te leren denken. Onder andere door training van je brein kan je creatiever leren denken. Vergelijk het met een sporter. Door veel te oefenen en te trainen wordt de sporter steeds beter. Dit geldt ook voor creatief denken: train je brein intensief en je wordt een steeds creatievere denker.

Sales versus marketing, wie is de winnaar?

Aansluitend op deze blog download hieronder onze Whitepaper en lees over de verschillen tussen Sales en Marketing.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *