Sales vs marketing: Waarom werken in sales?

Verkopen is één van de belangrijkste taken op de wereld, dit klinkt misschien raar. Maar alles wat jij hebt en nog zult krijgen is het resultaat van iemand die jou dat, ergens een keer, heeft verkocht. Door te verkopen ben jij een belangrijke schakel tussen jouw product of dienst en de klanten die daar voordeel van hebben. In deze blog geven we 5 redenen waarom werken in sales zo leuk is.

1. Spanning & sensatie

Werken in sales is spannend; elke dag zijn er weer nieuwe uitdagingen en geen dag is hetzelfde. Niet iedereen is geschikt voor deze spanning, het kan ook een hoop stress met zich mee brengen. Werken in sales is leuk en spannend maar je moet wel gemakkelijk uit je comfortzone kunnen stappen. Je wordt regelmatig met je neus op de feiten gedrukt en het is niet altijd feest, maar de adrenaline die vrijkomt bij het sluiten van een grote deal is een gevoel waar elke verkoper voor leeft.

2. Vaardigheden ontwikkelen waar je wat aan hebt

Vasthoudendheid, luister- en communicatievaardigheden, klantgericht denken. In een salesfunctie leer je zo veel waar je niet alleen op dat moment, maar ook in de rest van je carrière veel aan hebt. Bij geen enkele baan hoor je zo vaak “nee” als in sales. Hierdoor ontwikkel je incasseringsvermogen en veerkracht. Ook handig in het dagelijkse leven!

3. Je mag anderen helpen bij het oplossen van hun problemen

Als verkoper bied jij de wereld oplossingen voor problemen. Producten en diensten zijn door jouw (bedrijf) gecreëerd om particulieren of bedrijven verder te helpen. Op het moment dat jij luistert naar de problemen die jouw prospect heeft, is het behoorlijk bevrijdend als hij vervolgens hoort welke oplossing jij hebt om hem daarbij te helpen.

4. Vrijheid

De meeste sales functies bieden meer vrijheid dan gemiddeld. Natuurlijk komt er met deze vrijheid ook een grote verantwoordelijkheid en zolang je presteert en resultaten boekt, heb je veel vrijheid. De praktijk laat zien dat als je geen resultaten boekt, de vrijheid afneemt en de stress toeneemt.

5. Sales verdient goed

Geld is niet alles, maar je betaalt er wel je rekeningen mee en het zorgt voor de levensstijl die jij ambieert. En laten we eerlijk zijn;  hoeveel functies zijn er waarbij je voor een groot gedeelte zelf bepaalt hoeveel je verdient? (niet veel) Goede prestaties worden in goede sales functies goed beloond door middel van een aantrekkelijk bonus systeem. Je hebt je eigen toekomst in handen.

Wil jij trainer worden?

Ben jij toe aan de volgende stap in jouw salescarrière? En heb je er wel eens aan gedacht om trainer te worden? Bezoek dan een van onze workshops.

“Sales versus Marketing, wie is de winnaar”?

Wil jij meer leren over sales? Download onze whitepaper en lees o.a. over de verschillen tussen sales en marketing.

Delen: