Wat zijn de voordelen van Performance-Driven Learning?

Performance-Driven Learning is een relatief nieuwe aanpak van trainen. Hierbij krijgt elk individu een gepersonaliseerde training waarbij hij kan leren in zijn eigen tempo. Het is afgestemd op de unieke situatie van iedere kandidaat en dan vooral op zijn eigen praktijkervaringen. Wat zijn nu de voordelen van Performance-Driven Learning? In deze blog vertellen wij hier meer over.

1. Het is gebaseerd op KPI’s

Bij Performance-Driven Learning is het programma opgebouwd rondom KPI’s van jouw bedrijf of organisatie. Door KPI’s te meten, kun je jouw prestaties verbeteren. Je traint dus om prestaties te verbeteren en dit wordt gemeten en bijgehouden in een app. Met behulp van deze app kan de voortgang van de KPI’s precies bijgehouden worden. En indien nodig kun je op tijd bijsturen.

2. Je krijgt waardevolle feedback

Wanneer jij je prestaties wilt verbeteren is het belangrijk dat je feedback krijgt op je prestaties. De uitdrukking luidt niet voor niks: “ als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”. Bij Performance-Driven Learning krijg je waardevolle feedback op basis van je prestaties. Elke deelnemer heeft andere persoonlijke doelen en praktijkuitdagingen en de feedback wordt hierop individueel afgestemd. Elke werkdag ontvang je via de app een opdracht en na het doen van deze opdracht, geeft de trainer jou waardevolle feedback.

3. Je bent meer betrokken

Herinner jij je nog de lessen op de middelbare school, hoger onderwijs of een universitaire opleiding? Bij deze lessen luisterde je uren achterelkaar naar de docent waarbij je moeite moest doen om je ogen open te houden. Bij Performance-Driven Learning ben je veel meer betrokken bij de lesstof. Want tijdens werktijden oefen je met de lesstof die is opgedeeld in kortere stukken en hierdoor blijft de informatie beter hangen. En je werkt met cases uit de praktijk: het  is uitdagender, tastbaarder en veel interactiever. Je bent dus veel meer betrokken bij een training.

4. Je leert kijken vanuit verschillende invalshoeken

Er zijn meerdere manieren om een opdracht uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld het binnenhalen van een opdracht op verschillende manieren doen. De ene manier is niet beter dan de andere. Het is o.a. afhankelijk van de situatie en de persoon welke manier het meest geschikt is.  Door te trainen met Performance-Driven Learning, leer je om te kijken vanuit verschillende invalshoeken. Je wordt zo flexibeler, leert sneller schakelen en kunt beter omgaan met onverwachte situaties.

Whitepaper Performance-Driven Learning

In deze blog hebben wij enkele voordelen opgenoemd van  Performance-Driven Learning. Ben jij benieuwd naar nog meer voordelen? Download dan onze whitepaper. Daarin vertellen wij jou meer over Performance-Driven Learning.

Delen: