Electric Dutchman


15 mei 2017

De scooter opnieuw uitgevonden ‘Een paar jaar geleden liep ik op een oldtimer beurs langs een standje met oude  Zündapps en Kreidlers. Toen is het idee geboren. Ik wilde oude  brommers milieuvriendelijk maken door een elektrische motor in te monteren. Daar bleek geen gezond businessmodel omheen te bouwen. Maar de droom om van vier naar [...]

Lees meer →


RUMAG.ZEGT.WAT.JE.DENKT.


11 mei 2017

Mocht u het gemist hebben, geen nood. Dan behoort u waarschijnlijk niet tot de jonge doelgroep van het populairste merk van Nederland. Althans, volgens de Instragram Brand Monitor van Marketingfacts. De teller staat inmiddels op 1,4 miljoen ‘Wroemek’ volgers, die dagelijks worden bediend met een pittige quote met een scherp randje. Rumag groeit in recordtempo [...]

Lees meer →


Stress op de werkvloer; wat doe jij eraan?


18 november 2016

Stress is in onze moderne snelle maatschappij een groot probleem. Om dit probleem op de kaart te zetten heeft de Nederlandse overheid deze week (14-18 november) uitgeroepen tot ‘week van de werkstress’. Bijna 1 miljoen, 1 op de 7 werknemers in Nederland, heeft last van serieuze burn-out klachten en loopt dus gevaar. Bijna 1/3e van het langdurig ziekteverzuim is te wijten aan psychische (stress) klachten. Ongekende getallen, waar we echt iets mee moeten doen. Managers hebben de oplossing voor een deel in handen. Uit onderzoek blijkt dat vooral medewerkers met weinig steun van hun leidinggevende stressverschijnselen vertonen. Kortom, jij als manager speelt een belangrijke rol!

Lees meer →


Projectmanagement anno 2016: van statisch naar flexibel


10 november 2016

Projectmanagement is en blijft een lastig te omvatten begrip binnen bedrijven. Maar wel een erg belangrijk begrip. Al jaren roepen we dat het anders moet, dat te veel projecten mislukken en dat er te omslachtig gewerkt wordt. Maar wat bepaalt dan het succes of falen van projecten? En hoe ziet de toekomst eruit? Dat proberen we deze week toe te lichten in ons blog.

Lees meer →


Nederland heeft een tekort aan charismatisch leiderschap!


6 mei 2016

Hebben wij in Nederland wel voldoende leiders met charisma? Bijvoorbeeld in de politiek en het bedrijfsleven. En zo nee, waarom zouden we die wel nodig hebben? Socioloog Max Weber noemt charisma een ‘uitzonderlijke vorm van leiderschap’. Iemand die dus kan zorgen voor een uitzonderlijke vorm van overwicht op anderen.

Lees meer →


Lunchen met Marion Koopman, CEO van Greenhouse Group


3 februari 2016

Voor het magazine Becoming great van deze winter interviewden we Marion Koopman, CEO van Greenhouse Group.

Lees meer →


Column: Jort Kelder


20 januari 2016

In het magazine Becoming great van deze winter schrijft Jort Kelder over slakken zoals u en wij.

Lees meer →


Wie worden onze nieuwe leiders?


5 januari 2016

Schreeuwt onze economie om nieuwe leiders? En hoe denken de supermannen- en vrouwen van de toekomst daar eigenlijk over? Voor ons magazine Becoming Great vroegen we het aan prof. Dr. Janka Stoker, hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering, en aan vier deelnemers aan het University of Groningen Master’s Honours Programma: Leadership making the difference!

Lees meer →