Hoe ziet 2018 er voor jou uit?

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 16-02-2018


Succes in 2018! 

Hoe gaat de wereld er in 2018 uitzien? Wordt het een succesvol jaar? Niemand kan het met zekerheid zeggen, maar iedereen heeft zijn eigen visie en missie voor het jaar 2018.

We zijn al jaren in een technologische versnelling gekomen en we zien tegenwoordig door de bomen het bos niet meer. Elke maand hoor je wel iets over een nieuw snufje op de markt, of een nieuwe technologische ontwikkeling. Kijk bijvoorbeeld naar de blockchain technologie. Door alle aandacht in de media, over bijvoorbeeld Bitcoin, is er een grote hype ontstaan. De succes verhalen van mensen die met één euro miljonair zijn geworden, worden regelmatig aangekaart in de media waardoor mensen maar al te graag mee willen liften in dit succes. Wie wil er nou geen miljonair worden met één euro? Iedereen heeft zijn eigen mening over deze technologie, maar gaat 2018 ons vertellen wat deze blockchain technologie voor ons als mensheid gaat betekenen, ook naast het gebruik in cryptovaluta’s?

Het jaar van de hond
Volgens de Chinezen wordt 2018 het jaar van de hond, deze trouwe viervoeter staat voor loyaliteit, maar ook voor waakzaamheid. Mensen kijken steeds waakzamer naar bijvoorbeeld het nieuws dat zij lezen. Tegenwoordig is er zo veel “Fake nieuws” in omloop door bijvoorbeeld trollen of Twitterbots, dat mensen steeds waakzamer zijn en niet meer alles direct geloven wat ze horen of lezen.
Ook social media speelt hier een rol in, steeds meer mensen hebben een mobiel, en steeds meer mensen zijn actief op een social media platvorm. Alles wat er in de wereld gebeurd, wordt vrij snel gedeeld, waardoor nieuws, en dus ook fake nieuws, soms eerder het publiek bereikt via social media dan via het NOS journaal.

Opwarming van de aarde
Uiteraard krijgen we in 2018 nog steeds te maken met het welbekende probleem “De opwarming van de aarde”. Of blijkt dit toch ook fake nieuws te zijn zoals sommige wetenschappers en politici beweren?
Is 2018 dan HET jaar waar we geen fossiele brandstoffen meer hoeven te gebruiken of zijn we daar nog niet klaar voor? Als we dit echt willen zullen er grote veranderingen moeten plaats vinden. Wie weet start in 2018 de verandering in denken, maar vooral in doen!

Dare To Change
Uit vele onderzoeken is gebleken dat mensen over het algemeen niet van verandering houden, terwijl de wereld, zoals we die meemaken, volop aan het veranderen is. Heb jij wel het lef mee te gaan in de veranderingen, uit je comfortzone te komen, om zo de nieuwe werkelijkheid de baas te blijven? Kijk dan eens naar onze training “Boost Your Sales”.