Schuilt er een trainer in jou?

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 05-08-2016

We schreven de afgelopen weken al met regelmaat over de mate van tevredenheid op de werkvloer. Kun je nog verder groeien en je ambities in de praktijk brengen? Of is het wellicht tijd om iets anders te zoeken? Kijk jezelf eens goed in de ogen. Ben je echt gelukkig met je huidige baan, of kriebelt er toch iets? Ben jij een commercieel talent dat graag zelf de touwtjes in handen heeft en heb jij wellicht altijd al de wens gehad eens voor jezelf te beginnen? Dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven.

KS_20160803_Link

Geschikt of ongeschikt?

Wat maakt iemand een goede trainer? Hoe kun jij inschatten of je het in je hebt of niet? We hebben een aantal kenmerken van een goede trainer op een rij gezet. En, ben jij geschikt?

Lef en zelfvertrouwen

Lef en zelfvertrouwen staan met stip bovenaan. Het lef om anderen bij te scholen en het zelfvertrouwen dat je toegevoegde waarde kunt brengen.

Inschattingsvermogen

Een goede trainer heeft het vermogen om in te schatten wie er tegenover hem of haar zit. Je moet snel en objectief het niveau van je cursisten maar ook de sfeer binnen een groep kunnen inschatten.

Leidinggeven

Hou jij er van om mensen aan te sturen? Anderen te overtuigen? Processen te bewaken en te optimaliseren? Dan schuilt er wellicht een trainer in je. Toptrainers zijn meestal leiders die in staat zijn anderen te overtuigen en stimuleren.

Professional

Ben jij een op en top professional? Dat is vereist voor een trainer. Je moet jouw passie en ervaring vol enthousiasme kunnen overbrengen op een groep cursisten. Lukt dat niet, dan kun je onmogelijk verwachten dat anderen enthousiast worden.

Nooit tevreden zijn

Een echte trainer is nooit tevreden. Niet alleen met het werk van zijn cursisten, maar vooral ook met zijn eigen werk. Om een goede trainer te kunnen zijn moet je vooral ook over de eigenschap beschikken jezelf continu te willen verbeteren. Bij Kenneth Smit zeggen we: it’s tough, but it gets you there! Dat gaat niet alleen op voor de cursisten, maar ook voor jezelf.

Jezelf en anderen ontwikkelen

Je kennis overbrengen, dat is de passie van een toptrainer. Geeft het jou energie om te zien dat anderen zich ontwikkelen? Dan is dit absoluut een vak voor jou. Durf mensen uit hun comfortzone te halen en neem geen genoegen met de status quo. En uiteraard geldt dat ook voor jezelf. Als trainer moet je het maximale uit jezelf halen om anderen de kans te bieden zich verder te ontwikkelen. Uiteraard kan Kenneth Smit daarbij helpen. In de trend van ‘practice what you preach’ bieden we uitgebreide trainingsprogramma’s voor onze trainers aan. Jouw eigen ontwikkeling staat daarin centraal, en er is een hoge mate van intensieve persoonlijke begeleiding.

Ondernemen binnen een sterk team!

Ondernemen is een sprong in het diepe. Zeker als je er nog geen ervaring mee hebt. Bij Kenneth Smit combineren we ondernemen met teamwork. Je ben verantwoordelijk voor je eigen klanten, maar blijft wel altijd onderdeel van het Kenneth Smit team. Je profiteert dus van de vrijheid van het ondernemersschap, met een heel team van professionals om je te steunen op alle vlakken van het vak. Ook bijvoorbeeld met marketing.

Kom eens kennismaken

Ondernemen is en blijft een spannende en grote stap in je carrière. Denk jij dat je er klaar voor bent? Kom dan naar onze ondernemers workshop op 22 september. Tijdens deze workshop wordt bekeken of jij de uitdaging aan kunt om zelfstandig ondernemer/trainer binnen de Kenneth Smit organisatie te worden. Kriebelt het en is je nieuwsgierigheid gewerkt? Schrijf je dan snel in.