verandermanagement_uitgelicht

Verandermanagement draait om kleur bekennen


20 april 2018

Tot 70 % van alle veranderprocessen in de bedrijfswereld mislukt en er wordt te weinig geïnvesteerd om de veranderingen succesvol te laten verlopen. De kleurentheorie van de Caluwé en Vermaak (2006) en het Insights Discovery wiel helpt jou bij verandermanagement. Nieuwsgierig geworden? Je leest het in deze blog.

Lees meer →


Geluksvogel Vs Pechvogel

Verandermanagement: Geluksvogel of pechvogel?


13 april 2018

Het is vandaag vrijdag de dertiende, deze dag staat ook wel bekend als ongeluksdag. Sommige vinden het maar onzin, terwijl anderen de hele dag veilig thuis blijven. Vrijdag de dertiende is een eeuwenoude mythe . Wanneer vrijdag de dertiende precies is ontstaan, daarover is geen eenduidig antwoord e vinden. Één de verklaringen voor vrijdag de dertiende als ongeluksdag is dat vrijdag de dag is waarop Jezus werd gekruisigd. Maar wat heeft vrijdag de dertiende met verandermanagement te maken?

Lees meer →


Verandermanagement: Hoe voer jij een verandertraject uit?


6 april 2018

Verandertrajecten doorvoeren binnen een bedrijf staan bekend als één van de grootste uitdagingen die een organisatie kan hebben. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat niet alleen de technische aspecten en de organisatiestructuur belangrijk zijn, maar dat de “Zachte Kant” oftewel, de werknemers, een steeds grotere rol spelen bij het behalen van de gewenste doelen.

Lees meer →


Verandermanagement: Pas jij je continu aan bij verandering?


30 maart 2018

Wat is het eerste woord dat in je op komt als je aan het woord verandermanagement denkt……? Iedereen die deze blog leest heeft waarschijnlijk een ander woord in zijn gedachten, en dat is maar goed ook want verandermanagement hoeft ook niet gespecificeerd te worden met één woord. Verandermanagement gaat om aanpassen op de situatie. Het kan zomaar zijn dat het probleem van vandaag morgen anders is, de situatie is veranderd en dus moet jij ook je aanpak veranderen. Het is dus belangrijk dat je continu blijft veranderen omdat alles en iedereen om je heen dit ook doet.

Lees meer →


Verandermanagement: In welke fase van verandering zit jij?


23 maart 2018

Wist je dat 95% van ons gedrag wordt gestuurd door ons onbewuste? De meeste beslissingen nemen we onbewust en als we dat gedaan hebben dan rechtvaardigen we die beslissing met ons bewuste. Deze blog gaat in op verandermanagement. Er zijn verschillende fasen van verandering: in welke fase van verandering zit jij?

Lees meer →