Selecteren kun je leren

Weet wie je aan tafel hebt

Het sollicitatiegesprek is vaak het eerste fysieke contact tussen werkgever en de nieuwe medewerker. Op een krappe arbeidsmarkt geldt voor beide partijen: je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken!

In de training ‘Selecteren kun je Leren’ leer je hoe je schone schijn kunt omzeilen en met behulp van professionele analyse- en gesprekstechnieken een realistisch beeld kunt krijgen van de werkelijke competenties van de kandidaat op basis van gedrag en prestaties uit het verleden.

Omdat een succesvolle match niet alleen afhangt van de mate waarin het profiel van de kandidaat overeenkomt met het functieprofiel, besteden we in deze training ook aandacht aan de manier waarop je de gedroomde kandidaat kunt boeien en binden. Wat vertel je over het eigen bedrijf, en wie laat je dat vertellen? Welke informatie is interessant in welke fase van het proces en welk proces kies je eigenlijk voor een kandidaat?

Onderwerpen in ‘Selecteren kun je leren’

Bij deze training ligt de nadruk op:

  • Het achterhalen van de motivatie en persoonlijkheidskenmerken van potentiële kandidaten.
  • Doelgericht en efficiënt evalueren van de kandidaten met betrokkenen in de organisatie.
  • Het gebruik van functieprofielen en het toetsen van de gevraagde competenties met behulp van de STARR methode.
  • Het ontwikkelen van praktische gespreksvaardigheden.
  • Het hanteren van een goede structuur binnen het gesprek.
  • Binden en boeien van kandidaten.

Module structuur

Deze training wordt als één geheel aangeboden.

Wilt u zich naast de ‘Selecteren kun je Leren’ training ook nog op andere vlakken ontwikkelen als manager, kijk dan ook naar onze andere managementtrainingen.

  • 1 dag.
  • Incompany.
  • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
  • MBO/HBO niveau en hoger.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners