NeKST Level Assessment©

Maximaal rendement uit salestalent

De salestalenten in jouw bedrijf vormen de kern van succes. Logisch dat je het allerbeste in hen naar boven wilt halen. Maar wat is de top van iemands kunnen? Hoe bereikt hij die? NeKST Level Assessment© van Kenneth Smit helpt je om salestalent te ontdekken, doelgericht te ontwikkelen en om te zetten in klinkende resultaten.

Aan de basis van het NeKST Level Assessment© ligt een partnership van Kenneth Smit en SHLTM, wereldwijd marktleider op het gebied van het meten van talent. Het assessment is gebaseerd op het SHL People Intelligence-model, dat een bewezen positief effect heeft op bedrijfsresultaten. Kenneth Smit combineert dit met het in eigen huis ontwikkelde Active Role play Tool-model
(ART-model). Dit model legt het gedrag van salesmedewerkers bloot aan de hand van een goed doordacht rollenspel en plaatst dat gedrag direct in een bredere context. Zo ontstaat er een verhelderend inzicht in de kwaliteiten van salesmedewerkers en hun rol ten opzichte van andere salesmedewerkers.

Het SHL People Intelligence-model bestaat uit drie elementen:
  • Potentieel: wat is er nodig om het maximale uit jouw medewerkers te halen? Wat zijn de resultaten van die inspanningen?
  • Competenties: welk gedrag, welke kennis en welke vaardigheden leiden tot topprestaties?
  • Resultaten: wat zijn uitstekende prestaties en wie bereikt die?
legenda

Bekijk hier de leaflet van het NeKST Level Assessment.

NeKST Level Assessment© helpt directie, management en HRM bij het:

  • Verhogen van de prestaties van aanwezig talent. Wat is het potentieel van jouw team en hoe kun je dit maximaal benutten? De inzichten uit het assessment vormen de start voor verdere groei.
  • Aantrekken van talent. Je ziet direct wat een kandidaat in huis heeft en kunt snel de juiste persoon selecteren.

Onze trainers helpen je aan meer informatie en bij het maken van de juiste keuze.

Informatie aanvragen
Informatie aanvragen

Onze trainers helpen je aan meer informatie en bij het maken van de juiste keuze.

Informatie aanvragen
nekst

De 3 stappen naar succes

 Gewenste situatie bepalen

NeKST Level Assessment© is maatwerk. Een grondige analyse van jouw verkooporganisatie,  doelen en mensen vormen het uitgangspunt voor het ontwerp van het assessment.

 Meten van gedrag en
potentieel

Via een uitgekiende selectie van tools beoordelen we competenties en actueel gedrag. Denk aan rollenspelen, analyse- en presentatieoefeningen, een competentiegericht interview en situationele vragenlijsten. Voor het meten van het potentieel zetten we onder meer persoonlijkheids- en motivatievragenlijsten in.

 Rapportage en advies

Je kunt rekenen op een helder en prettig leesbaar rapport dat zich gemakkelijk laat vertalen in acties en resultaat. Een praktische handleiding voor het vergroten én optimaal benutten van het talent in jouw organisatie.