Zet koers uit naar een nieuwe top in je carrière

Word partner bij Kenneth Smit

Je hebt een mooie piek bereikt. Soms was het een steile klim, ben je her en der wat afgeweken van het pad. Maar met vallen en opstaan ben je gekomen waar je nu bent. Daar ben je trots op! Succesvol in wat je doet en op jouw terrein beheers je de fijne kneepjes van het vak.

 

Als partner bij Kenneth Smit kun je door meer uit jezelf te halen een ander laten groeien. En als je een ander kan laten groeien, groeien ook afdelingen en bedrijven. “Succes door doen”, dat is ons motto. We helpen bedrijven om succesvoller te worden en te blijven groeien door onze unieke aanpak. Met jouw commerciële ervaring en kennis, trainingskwaliteiten en sterke persoonlijkheid treed je op als expert bij verschillende klanten. Je gaat recht op je doel af, je zet je eigen koers uit en bent ondernemend. Een prettige gesprekspartner, betrouwbare adviseur en trainer met aanstekelijke passie. Passie om te groeien, lef om te confronteren en een ontembaar doorzettingsvermogen. Herkenbaar? Kies dan voor Kenneth Smit.

 

Waarom Kenneth Smit?

· Je bent een ondernemer of wilt dit worden en deelt graag je eigen tijd in.

· Je kunt gebruik maken van de ondersteuning van Kenneth Smit.

· Meer dan 70 ondernemende collega’s om mee te sparren, samen te werken en van te leren.

· Gebruik van de naam Kenneth Smit met jarenlange reputatie en ervaring.

· Doorlopend uitstekende coaching en opleiding van de beste trainers en coaches.

· Gebruik van didactische programma’s en assessment tools.

· Praktische (online) instrumenten die je werk makkelijker maken.

· Afspraken met inspirerende werkplekken door het land heen.

 

Wat je gaat doen?

Als je start bij Kenneth Smit als partner (franchisenemer) dan helpen we je om een vliegende start te maken. Naast hoogwaardige opleidingen helpen we bij je business plan, begroting, acquisitie én positioneren we jou als expert in de markt. We stomen je klaar om te gaan doen waar je goed in bent! Je helpt organisaties succesvoller te worden door onze unieke aanpak. Deze bestaat uit 3 fases: diagnose, doen en borgen. Concreet bestaat je werkweek uit analyseren van wat nodig is, het uitbrengen van advies en het geven van praktijkgerichte trainingen en coaching. Langdurige maatwerk trajecten waarin je gebruik kunt maken van de (digitale) tools vanuit Kenneth Smit. Hoe je werkweek eruit ziet? Dat bepaal jij zelf.

 

Meld je nu aan voor een persoonlijk gesprek of een virtuele intake

reCAPTCHA is required.

Help organisaties naar de top met jouw ervaring

Kenneth Smit helpt als marktleider al meer dan 30 jaar medewerkers en organisaties hun weg naar succes te vinden met praktijkgerichte trainingen op maat. Als ondernemer bij Kenneth Smit en expert op jouw terrein zet je jouw ervaring in voor anderen én ben je een betrouwbare partner voor je klanten.

Leiderschap is blijven leren

Een goede ondernemer is niet alleen in staat een koers uit te stippelen, een ondernemer moet ook inspireren. Dat vraagt om persoonlijk leiderschap. Weten waar je kracht ligt en wat je valkuilen zijn, hoe je die kunt hanteren, maar bovenal: wat heb je zelf nog nodig om jouw persoonlijke toppen te bereiken. Alleen als jij groeit, kun je anderen helpen dat ook te doen. Daarom leer je bij ons continu van en met 80 andere Kenneth Smit ondernemers uit ons netwerk.

Vol vertrouwen de toekomst in

Kenneth Smit ondersteunt je bij het ontwikkelen van een personal brand, het genereren van leads en het starten van een eigen netwerk. We voorzien elke kandidaat ondernemer met didactische programma's, gebaseerd op onze 30 jaar ervaring. Zo zorgen we ervoor de je alle tools in huis hebt om goed voorbereid en zelfverzekerd te starten aan de expeditie van je leven.

Meld je nu aan voor een persoonlijk gesprek of een virtuele intake

reCAPTCHA is required.

Download het benchmarkrapport 'Sales van de Toekomst’

Met de nationale benchmark Sales van de Toekomst hebben we onderzocht hoe toonaangevende ondernemingen in de snel veranderende wereld van B2B-sales succesvol kunnen blijven. Over welke nieuwe competenties moet het salesteam beschikken? En welke aanpak en tools zijn nodig om sales optimaal te ondersteunen?

Belangrijkste conclusies uit het rapport:

  • Wie als salesorganisatie klaar wil zijn voor de toekomst moet investeren in content, digitale skills en slimme tooling.
  • Koplopers in moderne verkoop zijn in staat in alle fases van de buyer journey een warme relatie op te bouwen met prospects, ook in de awareness en oriëntatiefase.