Account Leadership

Uitbouwen van bestaande relaties

Een succesvolle accountmanager is tot veel meer in staat dan het binnenhalen van New Business. Hij of zij draagt met name bij aan het bedrijfsresultaat door meer omzet te genereren bij bestaande relaties. Dit is alleen mogelijk wanneer de kwaliteit van de relaties met de klant en de interne relaties optimaal zijn. Succes is dan een logisch gevolg.

In de vernieuwde training Excelleren in Account Management (Account Leadership) staat niet de transactie maar de relatie centraal. Deze benadering stelt andere eisen aan het gedrag en de vaardigheden van de accountmanager. Een organisatie is duurzaam succesvol als en alleen als ze goede wederzijds afhankelijke relaties heeft met al haar stakeholders.

Onderwerpen in ‘Account Leadership’

De training is opgebouwd rondom het principe van Mutual Sustainability, waarin het succes van een verkopende organisatie wordt gekoppeld aan de kwaliteit van de relaties die zij heeft met al haar stakeholders. De training bestaat in de basis uit vier sessies van elk twee dagen.

Module structuur

Module I (dag 1 en 2)

Mutual Profitability
Thema: hoe maak je de relatie met de klant bespreekbaar en meetbaar en zorg je voor een gelijkwaardige relatie die voor beide partijen ook op termijn winstgevend blijft?

Module II (dag 3 en 4)

Balancing Business Beyond
Thema: hoe stem je de eigen organisatie af op die van je klant en hoe stel je prioriteiten? Hoe breid je je netwerk uit en zorg je voor structurele verbetering van je relaties?

Module III (dag 5 en 6)

Empowerment (Visie, missie en strategie)
Thema: hoe versterk je de positie van je klant en je gesprekspartners en creëer je nieuwe samenwerkingsverbanden?

Module IV (dag 7 en 8)

Account Leadership
Thema: hoe mobiliseer en motiveer je het Account Team om de relatie met de klant duurzaam te versterken?

Op zoek naar nog meer trainingen om u of uw bedrijfs rendement te verhogen, zie dan ook onze andere verkooptrainingen.

  • 8 dagen (4×2 dagen).
  • Incompany.
  • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
  • HBO niveau en hoger. Inschrijving staat open voor deelnemers die:
    • beschikken over een aantoonbaar trackrecord in accountmanagement.
    • en/of (een deel van) het commerciele trainingstraject bij Kenneth Smit reeds met succes hebben doorlopen.
  • Na het succesvol doorlopen van de training krijgt de trainee een certificaat uitgereikt.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners