Expert in Sales Follow-up I: De Prijs Verkopen

Het voeren van een prijsgesprek

‘Te duur’ is één van de meest gehoorde tegenargumenten in een verkoopgesprek. In de tweedaagse follow-up training De Prijs Verkopen leer je hoe je hoge kortingen voorkomt. Hiervoor doen we een flink beroep op je creativiteit om professionele inkopers te overtuigen van de toegevoegde waarde van je product of dienst. De training De Prijs Verkopen biedt je nieuw gereedschap om de order af te sluiten met behoud van een maximale marge.

Onderwerpen in deze Expert in Sales Follow-up

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Evaluatie van praktijkervaringen na de training Expert in Sales Basics.
 • Aanscherpen van de in de basistraining geleerde technieken.
 • Het voeren van een prijsgesprek.
 • Hoe blijf je professionele, ‘harde’ inkopers de baas?
 • Hoe voorkom je het onnodige weggeven van (te hoge) kortingen?
 • Analyseren, beïnvloeden en inspelen op sfeer- en relatiebevorderende momenten in het gesprek.

Module structuur

Deze Expert in Sales Follow-up training wordt als één geheel aangeboden.  Doordat er een doorlooptijd is van gemiddeld 8 tot 10 weken tussen de eerste training Expert in Sales Basics en deze sessie is de training zeer geschikt voor terugkoppeling van tussentijdse praktijkervaringen. Het rendement van de training neemt hierdoor aanzienlijk toe.

Methodiek

Tijdens deze training wordt er gebruik gemaakt van rollenspelen, praktijkcases en theorie. Deze combinatie van leermethodes staat borg voor een training met onmiddellijke toepas mogelijkheden in de praktijk.

 • 2 dagen.
 • Incompany / Open training.
 • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
 • MBO/HBO niveau en hoger. Deze training vereist eerdere deelname aan de voorafgaande training Expert in Sales Basics.
 • Na het succesvol doorlopen van de open trainingsvariant krijgt de trainee een certificaat uitgereikt.

€ 870,00 p.p.p.d. (excl. BTW)

Trainingsdata overzicht

Boeken is alleen mogelijk voor bedrijven. Bent u particulier? Neem dan contact met ons op, telefoonnummer +31 40 251 1337.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners