Opfris- en verdiepingstraining Sales

Ben jij al onbewust bekwaam?

De Opfris- en verdiepingstraining Sales is speciaal ontwikkeld voor iedereen die eerder door Kenneth Smit getraind is (minimaal de eerste 7 of 8 dagen van het traject Commerciële vaardigheden / Expert in Sales).  Om deze training met het meeste rendement te volgen dienen de volgende trainingen met succes afgerond te zijn:

  • Commerciële Vaardigheden (3 dagen) of Expert in Sales Basics (2×2 dagen).
  • Commerciële Vaardigheden of Expert in Sales – Follow Up I: De Prijs Verkopen (2 dagen).
  • Commerciële Vaardigheden of Expert in Sales – Follow Up II: Omgekeerd Verkopen (2 dagen).

Onderwerpen tijdens de Opfris- en verdiepingstraining Sales

Door deelname aan de eerdere Kenneth Smit trainingen zijn nieuwe vaardigheden aangeleerd, tijdens deze ‘opfristraining’ word je stevig aan de tand gevoeld op basis van de inmiddels nieuwe gewoontes die je jezelf eigen hebt gemaakt.

Het doel van deze training is dan ook om jezelf te toetsen! In hoeverre ben je inmiddels ‘onbewust – bekwaam’ geworden? Haal je wel voldoende rendement uit de eerder gedane investering?
Je wordt op scherp gezet! De training is volledig gericht op het oefenen van praktijksituaties en zorgt ervoor dat je weer het optimale uit elke situatie gaat halen.

  • Tijdens alle rollenspelen wordt specifiek gelet op hoe je overkomt bij je gesprekspartner, de trainer daagt je uit om de reeds bekende technieken op een volledig natuurlijke manier in te zetten waardoor de gesprekken zowel doelgericht als prettig verlopen.
  • Naast het ‘terughalen’ van de eerder behandelde hoofdonderwerpen wordt de inhoud mede bepaald aan de hand van de door jou vooraf aangeleverde praktijksituaties. Dit houdt in dat de training zeer praktijkgericht is waarbij je kunt oefenen met persoonlijke en actuele zaken.

Module structuur

Deze training wordt als één geheel aangeboden.

€ 820,00 p.p.p.d. (excl. BTW)

Trainingsdata overzicht

Boeken is alleen mogelijk voor bedrijven. Bent u particulier? Neem dan contact met ons op, telefoonnummer +31 40 251 1337.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners