Debiteurenbeheer

Hoe krijg je je rekening zo snel mogelijk betaald?

Resultaten boeken is óók: na het afsluiten van de order zo snel omschrijving mogelijk de rekening betaald krijgen. Zonder klanten tegen je in het harnas te jagen. Vriendelijk blijven, en toch betaling afdwingen met behulp van het uiterst effectieve “9 stappenplan”. Dat dit niet alleen een kwestie is van formules en afspraken, maar ook van klantvriendelijkheid, staat centraal in de training ‘Debiteurenbeheer’.

Onderwerpen in ‘Debiteurenbeheer’

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Leren voorbereiden van dit soort gesprekken.
 • Hoe open je een debiteurenbeheergesprek aan de telefoon en hoe bouw je het op?
 • Hoe neem je het initiatief en behoud je het ook m.b.v. het“9-stappenplan”?
 • Hoe kun je klanten stimuleren toch binnen de betalingstermijn te betalen?
 • Hoe ziet de smoezen top-10 eruit?
 • Hoe ga je om met excuses, smoezen en uitvluchten van klanten?
 • Hoe maak je concrete afspraken en hoe bevestig je deze?
 • Hoe pareer je bezwaren en ga je om met klachten?
 • Hoe communiceer je klantgericht? (zacht voor de mens, hard voor het resultaat).
 • Doelstellingen en actieplan: overeenstemming bereiken over “wat, wanneer” wordt betaald.

Module structuur

Deze training wordt als één geheel aangeboden.

Wilt u zich naast de ‘Debiteurenbeheer’ training ook nog op andere vlakken ontwikkelen in de communicatie, kijk dan ook naar onze andere communicatietrainingen.

 • 1 dag.
 • Incompany / Open training.
 • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
 • MBO/HBO niveau.

€ 870,00 p.p.p.d. (excl. BTW)

Trainingsdata overzicht

Boeken is alleen mogelijk voor bedrijven. Bent u particulier? Neem dan contact met ons op, telefoonnummer +31 40 251 1337.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners