Trainen 3.0

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!

Wanneer wordt er bij de meeste bedrijven nu getraind op verkoop? Als de omzet achterblijft of stil blijft staan. Dan wordt er gedacht “we gooien er een verkooptraining tegen aan, en tjakka we gaan weer scoren”. Training is afgelopen, trainer schudt de hand van de deelnemer, wenst hem succes en wellicht tot een volgende keer. Zonde van de tijd en zonde van je dure centen.

Ik geloof meer in langdurige verbeter trajecten en training op maat. Het continue betrokken zijn bij de verbetering van de persoon d.m.v. trajecten die afgestemd zijn op die zaken die getraind moeten worden. Dus ook na de training actief aan de slag met de deelnemer. Afhankelijk van de competenties wordt de training geschreven, dus alleen dat wat nodig is wordt getraind. Alles in overleg met de leidinggevende waardoor je een driehoek krijgt met deelnemer, leidinggevende en trainer. Actief bezig zijn waardoor je steeds feedback krijgt waar aan gewerkt kan gaan worden. Alleen zo maak je het verschil en word je beter. Dit heeft een 3 keer zo grote impact op het resultaat en hierdoor zullen deelnemers niet zo vlug in oude gewoontes terug vallen.

Door deze manier van trainen bespaart u enorm op uw opleidingskosten omdat er geen overbodige disciplines worden getraind. hierdoor boekt u niet alleen een besparing in geld uitgedrukt maar ook in tijd. Uw medewerker is niet dagen achter elkaar aan het trainen maar kan na een blok direct aan de slag. Uw rendement zal aanzienlijk verhogen en uw investering zal aanzienlijk lager zijn. Daarnaast gieten we alles in een abonnement zodat u gewoon per maand betaald.

Ik ben er 100 % van overtuigd dat dit ook voor uw organisatie werkt.

Laten we samen eens kijken wat voor uw organisatie mogelijk is.

Klik hier voor meer informatie over deze nieuwe manier van trainen.

 

 

 

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Als jij mij uitnodigt voor een gesprek dan wil je wel weten wie je aan tafel krijgt natuurlijk.

Mijn naam is Hans Goossens, ik ben getrouwd en heb een zoon. In mijn vrije tijd kook ik graag en dan met name op mijn Big Green Egg. Het is leuk om voor andere mensen maaltijden te bereiden en om te zien hoe zij hiervan genieten. Lekker samen zijn met vrienden, een glaasje wijn er bij, lekker eten en een goed gesprek ( of een super flauw gesprek, dat mag ook ).

Hier komt ook in terug waarom ik graag trainingen geef. Door mijn ruim 30 jaar ervaring in diverse verkoop en management functies bij grotere bedrijven ( toevallig allemaal marktleider op hun gebied ) en het succesvol opstarten van een eigen bedrijf wordt het nu tijd om deze kennis over te dragen. Door mijn ervaring en door onze interne opleiding bij Kenneth Smit is dat allemaal nog meer aangescherpt waardoor ik nu iemand ben die de kennis goed kan overdragen en hier ook veel voldoening uit haal. Maar die ook veel begrip heeft voor de deelnemer die ik train en ook de ondernemer die mijn opdrachtgever is. Ik heb het immers zelf meegemaakt, ik weet wat daar buiten gebeurt.

Als ik dan tijdens trainingen het kwartje zie vallen bij de deelnemers, en ik zie die twinkeling in hun ogen als het puzzelstukje op de juiste plaats valt. En ik zie dat er hele klantenbestanden voorbij komen in het hoofd van de deelnemer die nu beseft waarom b.v. offertes niet door gingen. Dan is dat mijn kippenvel moment en kan daar intens van genieten.

Ik zou graag eens met u in gesprek komen om samen te kijken wat uw kippenvel moment is.

Bel of mail mij om het hier eens over te hebben.

Geïnteresseerd in een training op maat? Neem dan gerust contact op.

E-mail: h.goossens@kennethsmit.com
Tel: 06-54 93 08 12

NIEUW, meetbaar trainen op resultaat!

Na een lange tijd van testen, luisteren naar de markt, natuurlijk luisteren naar onze eigen relaties, luisteren naar onze trainers en onze ruim 30 jaar ervaring komen we met een geheel nieuwe manier van trainen. Het uiteindelijke resultaat is dat we meetbaar kunnen trainen op bedrijfsdoelstelling, maar ook op persoonlijke doelstellingen en het eindresultaat mag er zijn. Digitale ondersteuning vol met o.a. groepsopdrachten, persoonlijke opdrachten en een overzichtelijk dashboard met doelen en behaalde doelen. Kortom te veel om hier even op te noemen.  Klik hier voor meer info

Nog handiger is het om mij uit te nodigen voor een gesprek. dan kan ik uitleggen wat dit voor u en voor uw organisatie kan betekenen.

 

Hoe herkenbaar. Probeer zoveel mogelijk de mensen te laten doen waar ze goed in zijn. Dat levert veel meer rendement op en zal de sfeer aanzienlijk doen verbeteren. En is dat moeilijk? Welnee, gewoon gezond verstand gebruiken. klik hier voor het artikel

 

Mooi artikel over hoe een klant de verkoper beleefd. Doe er je voordeel mee. Klik hier voor het artikel.