Blog bedrijfscultuur

Bedrijfscultuur: wat is het en wat heb je er aan?


18 januari 2019

We hebben het er vaak over, maar kunnen er ook niet echt de vinger achter krijgen: de bedrijfscultuur. We weten dat het de prestaties en daarmee resultaten van ons bedrijf beïnvloedt, maar weten niet precies hoe. Het begrip bedrijfscultuur wordt omschreven als een patroon van normen, waarden, verwachtingen en doeleinden binnen een organisatie. Is dat alles, of is er meer? Wat betekent het precies, en wat hebben we er aan?

Lees meer →


Even opfrissen: wat is een visie, missie en strategie?


11 januari 2019

Hoe zat het nu ook alweer? Je weet niet meer precies wat nu een visie, missie en strategie is. Om het jaar helemaal goed te beginnen, frissen we jouw geheugen even op. In deze blog vertellen we wat deze begrippen inhouden.

Lees meer →


Proosten op het nieuwe jaar: tips voor een geslaagde nieuwjaarsborrel


4 januari 2019

Het is vandaag vrijdag en in veel bedrijven betekent dat: vrijdagmiddagborrel! Tijdens één van deze vrijmibo’s moet er met z’n allen geproost worden op het nieuwe jaar. Om eerlijk te zijn, heb jij helemaal geen zin in deze nieuwjaarsborrel. Het draait om goede voornemens, de beste wensen en je komt collega’s tegen waar je liever met een boog omheen loopt. Om de nieuwjaarsborrel leuker en gezelliger te maken, hebben wij enkele tips voor een geslaagde nieuwjaarsborrel.

Lees meer →


Op de valreep: wat zijn de business trends voor 2019?


27 december 2018

Nog een paar dagen en dan zitten we al in 2019.  De oliebollen met krenten en poedersuiker moeten nog gehaald worden en ook die feestelijke fles champagne moet nog koud gezet worden. Daarna kunnen we dan écht proosten op het nieuwe jaar. Hoopvol denk je na over de plannen van 2019. Wil jij weten welke business trends er komend jaar een grotere rol gaan spelen? In deze blog vertellen wij jou welke drie trends je komend jaar echt niet mag missen. 

Lees meer →


Blog Time Management

Een speedtraining Timemanagement. Hoe krijg je zoveel mogelijk gedaan in korte tijd?


21 december 2018

Heb je stiekem het gevoel dat vandaag een aparte dag is ? Dat je al de hele dag achter de feiten aanrent, maar je kunt er de vinger niet opleggen? Dat klopt, want het is vandaag de kortste dag van het jaar. Laten we “to-the-point” komen, deze dag is al zo kort ;) Hier zijn 3 handige tips over Timemanagement.

Lees meer →