5 Tips voor het verbeteren van teambuilding

Kenneth Smit redactie 21-09-2018

Teambuilding creëren blijkt in de praktijk vaak lastiger dan verwacht. Hier is wat voor te zeggen aangezien je binnen een team te maken hebt met verschillende visies. Wij geven in deze blog 5 tips voor het verbeteren van teambuilding.

Header Image

Teambuilding creëren blijkt in de praktijk vaak lastiger dan verwacht. Hier is wat voor te zeggen aangezien je binnen een team te maken hebt met verschillende visies. Aan jou de taak om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Wij geven in deze blog 5 tips voor het verbeteren van teambuilding. 

1. Vertrouwen en respect

Vertrouwen en respect vormen de sleutel voor effectieve coaching. Wanneer deze twee basis principes bij elk individu kenbaar zijn zal dit automatisch overslaan op het team. Deze principes creëren namelijk een sfeer waarin het individu meer vrijheid voelt. Dit zal resulteren in meer open en eerlijkheid binnen het team, wat de prestaties weer bevordert.

2. Een duidelijke visie

Een duidelijke visie is erg belangrijk bij teambuilding. Om je medewerkers mee te nemen en te overtuigen van de visie van jouw bedrijf, moet de visie duidelijk zijn. Met een visie geef je richting aan jouw bedrijf of organisatie en het is sturend bij alle keuzes die je maakt.

3. Organiseer activiteiten

Organiseer jaarlijks een aantal teamactiviteiten. Dit zal binnen het team zorgen voor wat ontspanning, waardoor de medewerkers weer een boost krijgen om voor jou te werken. Ook zal je merken dat er tijdens teamactiviteiten een collectief ontstaat. Dit komt doordat er dan even afstand wordt genomen van de werkomgeving en collega’s elkaar op dat moment eerder zullen beschouwen als vrienden. Na een activiteit zul je dus merken dat een team hechter tot elkaar is gekomen.

4. Individuele kwaliteiten

Zorg ervoor dat binnen het team de individuele kwaliteiten van iedereen duidelijk zijn. Op deze manier zal een team elkaar beter kunnen aanvullen. Dit bevordert de prestaties en de werksfeer. Daarnaast worden op deze manier ook de verantwoordelijkheden binnen het team duidelijk en zal zo elk individu het beste tot zijn recht komen.

5. Aandacht

Binnen ieder team heb je te maken met verschillende karakters. De een zal wat meer op de voorgrond treden dan de ander. Toch is het de kunst om minder uitgesproken teamleden te betrekken bij het proces. Dit is te bewerkstelligen door deze leden aandacht, ruimte en vertrouwen te geven en hun kwaliteiten te benutten. Zij zijn tenslotte ook onderdeel van het team, want vergeet niet Together Everyone Achieves More!

Conclusie

In de bovenstaande tips hebben wij verteld hoe je de teambuilding van jou organisatie kunt verbeteren. Vind je het moeilijk om binnen het team de neuzen dezelfde kant op te krijgen? Ga dan als team de uitdaging aan en volg een InCompany training. Of kijk eens bij Coaching.

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.