Profile

B2B sales op de goede weg met social networking

Gert-jan de Rooij 04-02-2021

Een opvallende sales trend van 2020 is dat de macht in de B2B customer journey steeds verder verschuift naar de inkoper. Met name de oriëntatiefase in het koopproces speelt zich steeds meer online af. Dankzij allerlei digitale informatiebronnen zijn inkopers vaak al heel goed geïnformeerd.

Header Image

Dat vraagt andere aanvullende verkoopvaardigheden waarbij je met o.a. LinkedIn kunt netwerken. Dat noemen we social networking. Toch speelt dit gek genoeg bij veel B2B bedrijven nog niet een voldoende grote rol in het verkoopproces. Want met social networking kun je juist goed inspelen op de behoeftes van klanten én daarnaast hun vertrouwen opbouwen.

Wil jij ook scoren met social networking? Lees dan mijn blog: https://www.linkedin.com/pulse/scoren-met-social-networking-gert-jan-de-rooij

Download het benchmarkrapport 'Sales van de Toekomst’

Met de nationale benchmark Sales van de Toekomst hebben we onderzocht hoe toonaangevende ondernemingen in de snel veranderende wereld van B2B-sales succesvol kunnen blijven. Over welke nieuwe competenties moet het salesteam beschikken? En welke aanpak en tools zijn nodig om sales optimaal te ondersteunen?

Belangrijkste conclusies uit het rapport:

  • Wie als salesorganisatie klaar wil zijn voor de toekomst moet investeren in content, digitale skills en slimme tooling.
  • Koplopers in moderne verkoop zijn in staat in alle fases van de buyer journey een warme relatie op te bouwen met prospects, ook in de awareness en oriëntatiefase.