Ben jij een salespiet? Met deze tips speel jij voor Sinterklaas!

Kenneth Smit redactie 30-11-2018

Ben jij een salespiet? Maak dan eens gebruik van deze Sinterklaas gekte door zelf eens voor Sinterklaas te spelen! Wij horen je denken: “ Hoe dan?” Met deze tips speel jij voor Sinterklaas!

Header Image

Sinterklaas? Wie kent hem niet? De pepernoten liggen al wekenlang (of maandenlang) in de winkels. Webshops bombarderen je met aanbiedingen voor pakjesavond. Kinderen tellen hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen tot de Grote Dag. Sinds de aankomst van de goedheiligman heeft de gekte zijn hoogtepunt bereikt. Er zijn al veel schoentjes onder de schoorsteen gezet. Duizenden verlanglijstjes zijn ingevuld, zodat de Sint weet wat hij moet kopen.

De Sint kan deze drukte niet allemaal alleen af en krijgt hulp van zijn salespieten. Zij werken hard om zoveel mogelijk te verkopen. En ze maken veel overuren om alles in goede banen te leiden. Ben jij een salespiet? Maak dan eens gebruik van deze Sinterklaas gekte door zelf eens voor Sinterklaas te spelen! Wij horen je denken: “ hoe dan?” Met deze tips speel jij voor Sinterklaas!

1. Gooi wat in mijn schoentje

Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in m’n schoentje, gooi wat in m’n laarsje, dank u, Sinterklaasje. Met andere woorden: geef kleine cadeautjes weg aan je klanten. Je kunt hierbij denken aan een lekkere chocoladereep met een gepersonaliseerd etiket. Of wat dacht je van een powerbank met daarop het logo van jouw bedrijf? Er zijn veel mogelijkheden waarmee je een glimlach tovert op het gezicht van de ontvanger.

2. De zak van de salespiet

Waarom is de Sint zo populair? Omdat hij cadeautjes uitdeelt aan iedereen. Jij als salespiet kunt niet zomaar aan Jan en alleman cadeautjes weggeven, want dan bestaat het bedrijf niet meer en dan kun je direct op de boot terug naar Spanje. Wat een salespiet natuurlijk wel kan doen, is het volgende: de zak van de salespiet geven. Wat we hiermee bedoelen, is dat je korting aanbiedt. Geef bijvoorbeeld korting wanneer een bedrijf een grote hoeveelheid afneemt. Of bied gratis verzending aan als de orderwaarde boven een X bedrag uitkomt

3. Houd zelf het Grote Boek bij

De Sint weet echt alles van iedereen. Hij weet precies wat jij het afgelopen jaar allemaal hebt gedaan. Dit weet hij niet,  omdat hij zo’n goed geheugen heeft. Nee, hij schrijft alles op in zijn Grote Boek en daarom vergeet hij niks. Jij als salespiet kunt dit principe ook toepassen. Bel regelmatig met je klanten om te vragen hoe het gaat. Luister goed naar wat klanten vertellen en noteer belangrijke gebeurtenissen in je boek. De volgende keer dat je belt, verwijs je naar de zaken die je destijds hebt opgeschreven. Klanten zullen verbaasd zijn dat je zoveel weet en vinden het leuk dat je oprechte interesse toont. Door dus zelf het Grote Boek bij te houden, kun jij ook voor Sinterklaas spelen!

4. Hoor wie klopt daar kinderen?

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen? Elke avond tijdens pakjesavond, is de grote vraag: hoe laat komt de Sint? Is dat om half 6, 7 uur of toch om half tien? Elk jaar klopt de goedheiligman onverwachts op de deur en dit zorgt voor een verrassingseffect.

Jij als salespiet kunt voor sinterklaas spelen door onverwachts bij klanten op bezoek te gaan. Ga op een doordeweekse dag langs voor een kopje koffie en neem een cadeautje uit de zak mee om je klant te verassen. Informeer naar hoe de zaken gaan en maak hierbij handig gebruik van de informatie uit het Grote Boek.

Verkooptraining nodig?

In deze blogs hebben wij aan salespieten tips gegeven hoe ze voor Sinterklaas kunnen spelen. Ben jij een salespiet en wil jij jouw verkoopvaardigheden verbeteren? Wij kunnen jou daarbij helpen! Wij geven diverse verkooptrainingen aan salespieten om ze te leren in hogere schoorstenen te klimmen!

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.