De 5 beste communicatieboeken van 2017

Kenneth Smit redactie 08-12-2017

Als communicatieprofessional is het noodzakelijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Wij hebben de meest gewaardeerde communicatieboeken van Managementboek.nl en Bol.com op een rijtje gezet.

Header Image

Als communicatieprofessional is het noodzakelijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends. De komende feestdagen bieden hiervoor de uitgelezen kans: de open haard aan, een mok warme chocolademelk en een goed communicatieboek. Eveneens bij ons blogartikel over salesboeken, hebben wij de meest gewaardeerde communicatieboeken van Managementboek.nl en Bol.com op een rijtje gezet.

Bas Mouton – Magie in al je communicatie

Vergeet alle presentatietechnieken, taaltrucjes, communicatie- en mediatrainingen die gericht zijn op uiterlijkheden en het vermijden van risico’s. De magie in communicatie – het gevoel dat een verhaal klopt, inspireert en tot actie aanzet – zit niet in houding, intonatie of woordkeuze. Het gaat erom jezelf te laten zien, écht iets te vertellen en anderen daarin mee te durven nemen. Bas Mouton reikt in dit boek alle basiskennis aan waar een presentatie aan moet voldoen en hoe je blijvende impact maakt met je communicatie.

magie in je communicatie- Bas Mouton

Betteke van Ruler – Het Strategisch Communicatie Frame

Een goede strategie is van cruciaal belang, maar de ontwikkeling ervan moet sneller en interactiever. Op dikke rapporten en tijdrovende processen zit niemand te wachten. Het gaat om de essentie. Het boek ‘Het Strategisch Communicatie Frame’ is een praktische methode die helpt de juiste keuzes te maken. Keuzes die belangrijk zijn voor je organisatie, klant of project. Het schrijft niet voor wat je moet doen of welke strategie de beste is, die keuzes maak je zelf.

het strategisch communicatie frame-betteke van ruler

Sandra Hertogh, Annemarie van der Wel – Giftige communicatie

Steken onder water, sarcastische grapjes en verwijten: we maken allemaal gebruik van giftige communicatie. Doe het liever niet, want het lost geen problemen op en de samenwerking verslechtert alleen maar. Wil je succesvol samenwerken met andere mensen? Met dit boek leer je de giftige communicatie van jezelf en andere mensen te herkennen.

giftige communicatie-Sandra Hertogh, Annemarie van der Wel

Thomas van Manen – Marketingfacts Jaarboek 2017/2018

Wil jij alle ontwikkelingen op het gebied van marketingcommunicatie weer even helder krijgen? Lees dan eens het jaarboek van Marketingfacts door, waar in 11 hoofdstukken en 5 onderwerpen aandacht besteed wordt aan alle actuele onderwerpen door middel van verschillende voorbeelden en best practices. Dit jaar is er extra aandacht voor de moderne marketingorganisatie en statistieken met analytics. Met input van 30 prominente experts, is het jaarboek een niet te missen naslagwerk voor de marketingcomunnicatie professional.

Marketingfacts Jaarboek 2017-2018- Thomas van maanen

Simon Sinek – Together is Better

Simon Sinek, bestselling auteur van “The New York Times”, vertelt in dit boek over alle uitdagingen waar we als mens voor staan in de moderne werkwereld. Of je nu net uit de schoolbanken komt van de universiteit of werkt bij een wereldwijde multinational, Sinek geeft een verse blik op de manier waarop wij dingen in het leven zien. “Together is Better” is een mooi geïllustreerd boek en is zowel zakelijk als privé de moeite waard om te lezen.

Together is better- Simon Sinek

Mis jij nog een boek die elke communicatiemedewerker gelezen moet hebben? Laat het weten in een reactie!

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.