De kunst van het verkopen

Kenneth Smit redactie 02-11-2018

Verkopen. Je hebt natuurtalenten die moeiteloos producten verkopen. Sommige personen hebben er meer moeite mee. Het goede nieuws is: verkopen kun je leren. Wat is nu de kunst van het verkopen? In deze blog geven wij je enkele tips.

Header Image

Verkopen. Je hebt natuurtalenten die moeiteloos producten verkopen. Sommige personen hebben er meer moeite mee. Het goede nieuws is: verkopen kun je leren. Wat is nu de kunst van het verkopen? In deze blog geven wij je enkele tips.

1. De voorbereiding

Iedere klant  is anders. Het is daarom belangrijk om je eigen intenties opzij te zetten als je in contact bent met een potentiële klant. Luister goed naar wat hij/zij te vertellen heeft en doe vantevoren het nodige onderzoek. Je weet dan immers waar je het over hebt en je kunt de klant optimaal van dienst zijn.

2. Eerlijkheid

Wees altijd eerlijk tegen een potentiële klant. Mensen kopen het liefst van iemand die ze vertrouwen. Als je niet eerlijk bent tegen een klant, is er een kans dat dit boven water komt. Het gezegde luidt niet voor niets:  eerlijkheid duurt het langst.

3. Geloof in jezelf

Zelfvertrouwen is tijdens het verkoopproces erg belangrijk. Want waarom zou iemand een product bij jou kopen, als jij niet in jezelf gelooft? Wanneer jij gelooft in jezelf, zul je merken dat het verkopen makkelijk gaat. Wanneer jij ergens van overtuigt bent, kun je de producten of diensten ook veel beter overbrengen op een klant.

4. Geduldig zijn

Wanneer je een gesprek hebt gehad met een potentiële klant, ga dan niet meteen de dag erna bellen of mailen. Geef de klant tijd om erover na te denken en het ook intern te kunnen bespreken. Wanneer je gaat pushen, kan dit een afschrikkende werking hebben. Laat het contact echter niet verwateren, zoek dus naar een goede balans.

5. Train je salesvaardigheden

Verkopen kun je dus leren. Een relatief nieuwe manier om je salesvaardigheden te trainen, is met Performance-Driven Learning. Met deze manier van trainen krijg je een gepersonaliseerde training aangeboden. Deze training bevat zowel praktische als theoretische elementen. Via deze methode kun je in jouw eigen tempo leren.

Wil jij je salesvaardigheden trainen door middel van Performance-Driven Learning? Wij hebben deze methode van leren verwerkt in ons trainingsprogramma: Boost Your Sales.  In dit programma worden de trainingsdagen ondersteund met een app. Elke werkdag krijg jij via een speciale app opdrachten of theorie zodat jij je salesvaardigheden blijft oefenen.

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.