De voor -en nadelen van boemerang medewerkers

Kenneth Smit redactie 11-07-2019

Header Image

Boemerang medewerkers, werknemers die weg gaan bij jouw bedrijf maar later weer willen terugkeren. Moet je deze medewerkers omarmen en terug verwelkomen in je bedrijf? Lees in dit blog de voor en nadelen van boemerang medewerkers. 

De voordelen van boemerang medewerkers 

Makkelijke re-integratie 

Wanneer deze medewerkers weer terugkeren naar jouw bedrijf zijn ze al bekend met de bedrijfscultuur en een deel van het personeel. Daarom is het voor hen vaak makkelijker om te re-integreren in een bedrijf. Dit kan jouw bedrijf een hoop tijd schelen. 

Breder georiënteerd 

Boemerang medewerkers hebben gewerkt bij andere bedrijven. Zij zijn uit hun veilige zone gestapt en hebben iets nieuws geprobeerd. De kans is groot dat ze bij de andere bedrijven ook nieuwe vaardigheden hebben opgedaan. Dit personeel kan terugkomen met een nieuwe visie en een nieuwe manier van werken. Wellicht dat dit zelfs een manier is waar je zelf nooit bij stil had gestaan. Zo kan jij dus ook van je boemerang medewerkers leren.

Gedreven en leergierig 

De reden waarom boemerang medewerkers bij andere bedrijven gaan werken heeft vaak te maken met hun wil om meer te leren en door te groeien. Zij zijn niet bang om de overstap te maken naar een ander bedrijf om dit te realiseren. Deze gedreven en leergierige individuen zijn vaak een goede aanwinst voor je bedrijf. 

De nadelen van boemerang medewerkers 

Investering

Werknemers die de kans hebben gekregen om zichzelf flink te ontwikkelen en plezier hebben gehad binnen jouw bedrijf hebben een grotere kans van terugkering. Wees dus niet bang om te investeren en te hechten aan de werknemer, je houdt hier een betere huidige en misschien wel toekomstige werknemer aan over. 

Oud zeer 

Het kan zijn dat de boemerang werknemer nog oud zeer heeft met andere collega’s. Probeer dus goed na te denken over de reden waarom deze collega het bedrijf heeft verlaten. Had dit een eenmalige reden of zou de werknemer zo weer opstappen op het moment dat hij of zij een beter aanbod krijgt? 

Probeer de boemerang medewerker ook geen voorrang te geven over een andere, misschien meer geschikte kandidaat. Dat ze al voor je gewerkt hebben kan zeker een voordeel zijn maar hoeft niet altijd doorslaggevend te zijn. 

Reden dat werknemers terugkomen 

Geregeld keren boemerang medewerkers terug naar een eerder bedrijf vanwege de collega’s, werksfeer en het fijne management/managers. Ze houden echter hun verlangen aan uitdagingen en groeikansen. Wellicht zijn deze werknemers in eerste instantie vertrokken omdat ze te weinig doorgroeimogelijkheden of uitdaging hadden binnen jouw bedrijf. Op het moment dat er uitdagende nieuwe functies vrijkomen in het bedrijf bestaat de kans dat je een of twee van je oud werknemers ziet terugkeren. 

Hoe voel jij je na dit artikel over boemerang medewerkers? Hopelijk heeft dit artikel je in ieder geval nieuwe inzichten gegeven in de voor en nadelen van boemerang medewerkers. 

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.