Hoe ga jij om met je business in de vakantieperiode?

Kenneth Smit redactie 03-08-2018

Het is inmiddels alweer augustus. Bij veel bedrijven merk je dat het er toch vaak een stuk rustiger aan toe gaat dan normaal. Met wat geluk kun je jezelf nu bezig gaan houden met zaken waar je normaal gesproken niet snel aan toe komt.  Wij helpen jou uiteraard graag op weg met onderstaande tips en adviezen!

Header Image

Het is inmiddels alweer augustus, de eerste vakanties zijn al begonnen en voor sommigen zit het er zelfs alweer op. Bij veel bedrijven merk je dat het er toch vaak een stuk rustiger aan toe gaat dan normaal. Met wat geluk kun je jezelf nu bezig gaan houden met zaken waar je normaal gesproken niet snel aan toe komt. Wij helpen jou uiteraard graag op weg met onderstaande tips en adviezen!

1. Schoon je archief op

Gooi weg wat je niet meer nodig hebt en berg belangrijke zaken op in mappen en dozen. Archiveer op alfabet zodat je hetgeen waar je naar opzoek bent altijd gemakkelijk kunt terug vinden. Vaak merk je pas hoeveel onnodige spullen je hebt verzameld, wanneer je klaar bent en alles netjes geordend hebt. Het zal rust geven en heeft een positief effect op de werksfeer.

2. Evalueren

Ga eens voor jezelf na wat er de afgelopen periode niet goed is gegaan en hoe dit anders kan. Waarom werkte dit niet volgens plan en hoe heb je dit destijds opgelost? En waarom zou het op een andere manier wel moeten gaan werken? Stel jezelf uiteraard ook de vraag wat er afgelopen tijd goed is gegaan. Waarom werkt deze manier van werken juist zo goed? Kunnen we deze tactiek ook elders toepassen en heeft dit dan ook het gewenste effect?Wanneer je feedback van collega’s en/of klanten hebt ontvangen, maak hier dan zeker gebruik van.

3.Vernieuwing toepassen

Zijn de producten/diensten die jij aanbiedt nog steeds aantrekkelijk in deze tijd? Ben jij nog interessant voor de klant? Kun jij bieden waar zij naar op zoek zijn? Ga na of jouw producten/diensten nog steeds goed in de markt liggen. Het is belangrijk mee te gaan met de veranderingen die om je heen gebeuren. Blijf kritisch en pas vernieuwing toe.

4. Zakenrelaties onderhouden

Het is belangrijk goed in contact te blijven met je zakenrelaties. Laat ze van tijd tot tijd blijken dat ze erg gewaardeerd worden. Dit kun je al doen door een prettig telefoongesprek met ze te voeren maar ook door ze uit te nodigen voor een plezierige lunch. Dit is ook een mooi initiatief waarmee je een oude relatie nieuw leven in kunt blazen.

5. Last but not least – Neem je rust

Wanneer de mogelijkheid bestaat, las dan eens een rustdag in. Ben op deze dag niet met je werk bezig, maar vooral met jezelf. Onderneem dingen waar je normaal niet aan toe komt. Het is goed en nodig om soms even niet productief bezig te zijn met het bedrijf. De vakantie periode is hier de ideale gelegenheid voor. Zorg dat de batterij weer opgeladen is zodat je er de rest van het jaar tegen kunt.

Conclusie

In deze blog hebben wij je tips gegeven hoe je met je business kunt omgaan in de vakantieperiode. Ben je op zoek naar een manier om meer rust te brengen op zakelijk gebied? Bekijk dan eens de training  Time Management en vind jouw balans tussen werk en privé.

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.