Nieuwe manier van leren: Performance-Driven Learning

Kenneth Smit redactie 19-10-2018

In deze blog gaan we het hebben over Performance-Driven Learning. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder

Header Image

Hoe heb jij vroeger jouw schooltijd ervaren? Denk jij met veel plezier terug aan die overhoringen over de Nederlandse topografie? Of denk je met een boze blik terug aan de lessen wiskunde? Iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen aan zijn schooltijd. Dit is o.a. afhankelijk van je omgeving, opvoeding referentiekader. Ook de manier waarop je les kreeg, is bepalend over hoe jij dit herinnert. In deze blog gaan we het hebben over de veranderde manier van lesgeven. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

Babyboomers versus millennials

De generatie babyboomers heeft op een hele andere manier les gekregen dan de generatie millennials. Zo zaten de babyboomers in rijtjes achter elkaar in de klas. Ze moesten naar de leraar luisteren, aantekeningen maken en er mocht alleen gesproken worden wanneer de leraar dit aangaf. Er was geen aandacht voor kinderen met bijvoorbeeld dyslexie of dyscalculie. Zij moesten gewoon meedoen met het tempo van de klas. Konden ze het tempo niet aan? Dan hadden ze gewoonweg pech.

De millennials daarentegen zijn opgegroeid in een hele andere tijd. Het werken in groepjes, overleggen en elkaar helpen is kenmerkend voor hun manier van leren. Ze zijn erg mondig en zijn gewend om zichzelf vaardigheden aan te leren.  In de tijd waarin zij zijn opgegroeid, stond persoonlijke ontwikkeling centraal. Had een leerling problemen met rekenen? Dan kreeg hij/zij lesstof aangeboden om zijn/haar rekenvaardigheden te verbeteren. En een leerling die hoogbegaafd is, kreeg extra opdrachten zodat hij/zij uitgedaagd werd. Hij/zij deed zo meer diepere kennis op en verbeterde zijn kennis en vaardigheden. Bij deze generatie stond dus de ontwikkeling van het individu centraal.

Het nieuwe leren: Performance-Driven Learning

In het onderwijs is de manier van leren sterk veranderd. En niet alleen in het onderwijs, ook in het bedrijfsleven is er veel veranderd. Bij bedrijven zie je steeds vaker de term Performance-Driven Learning voorbijkomen. Wat is Performance-Driven Learning?  Dit is een manier van leren waarbij een medewerker leert door te doen. Hij leert op basis van zijn prestatie en ontwikkelt zich voortdurend naar een hoger niveau.

Wat is nu het effect van Performance-Driven Learning? Diverse onderzoeken hebben de laatste jaren bewezen dat werknemers in een Performance-Driven leeromgeving hoger scoren dan werknemers die een traditionele trainingsmethode volgen. Veel bedrijven nemen niet voor niets liever hbo-opgeleide dan wo-opgeleide medewerkers aan. Het hbo staat dichterbij de praktijk.

Whitepaper

Wij hebben je in het kort verteld wat Performance-Driven Learning inhoudt. Wil jij hier meer over weten? Download hieronder onze whitepaper en leer meer over Performance-Driven Learning.

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.