Op de valreep: wat zijn de business trends voor 2019?

Kenneth Smit redactie 27-12-2018

Wil jij weten welke business trends er komend jaar een grotere rol gaan spelen? In deze blog vertellen wij jou welke drie trends je komend jaar echt niet mag missen.

Header Image

Nog een paar dagen en dan zitten we al in 2019.  De oliebollen met krenten en poedersuiker moeten nog gehaald worden en ook die feestelijke fles champagne moet nog koud gezet worden. Daarna kunnen we dan écht proosten op het nieuwe jaar. Hoopvol denk je na over de plannen van 2019. Het jaar 2019 wordt nog succesvoller dan 2018. Wil jij weten welke business trends er komend jaar een grotere rol gaan spelen? In deze blog vertellen wij jou welke drie trends je komend jaar echt niet mag missen. 

1. Augmented Reality op de werkvloer

Augmented Reality werd voor het eerst mainstream door het succes van Pokémon Go. Verschillende generaties liepen gehypnotiseerd met hun telefoon in hun hand rond. Augmented Reality wordt al ingezet bij beroepen waarbij je ingewikkelde en handmatige taken moet uitvoeren. Denk hierbij aan een automonteur van Porsche die een veiligheidsbril draagt met Augmented Reality. Wanneer hij hulp nodig heeft, vraagt hij via zijn moderne bril ondersteuning aan een externe deskundige. Ook in de medische wereld wordt er veel getest met deze techniek. Augmented Reality gaat komend jaar ook een grote impact hebben op de werkvloer. Het duurt niet lang voordat medewerkers op kantoor holografische schermen gebruiken om e-mails te typen. Of wat dacht je van het creëren van virtuele 3D modellen in de lucht? Het Amerikaanse bedrijf Meta ontwikkelt deze producten en zij verwachten dat hun producten steeds vaker op de werkvloer gebruikt gaan worden. Dit is geen-ver-van-mijn-bed-show, ook in jouw branche gaat dit een belangrijke rol spelen. Bedenk hoe jij Augmented Reality kunt toepassen binnen jouw bedrijf. Kan het bijvoorbeeld ingezet worden bij het designproces? Of kun je het toepassen op de klantenservice? Denk out-of-the-box en denk na hoe deze toegevoegde realiteit jou kan helpen.

2.Voice search neemt toe

De techniek om stemmen te herkennen is verbeterd en hierdoor worden er steeds meer gesproken zoekopdrachten uitgevoerd. Door de snelheid en het gebruiksgemak wordt voice search steeds populairder. Wij kunnen sneller praten dan typen. Steeds vaker zie je in huizen apparatuur met voice search staan. Zo kun je via een gesproken zoekopdracht snel het weerbericht opvragen of met je stem een party playlist afspelen op Spotify. In 2019 gaat het aantal gesproken zoekopdrachten nog verder toenemen. Dit heeft invloed op SEO, omdat gebruikers steeds vaker zoeken naar long-tail zoekwoorden. Zorg er daarom voor dat de informatie op jouw website antwoord geeft op vragen die jouw klanten hebben. Vragen zoals “ wat”, “ wie”, “waar” en “waarom”  worden door voice search steeds belangrijker. Een manier om antwoord te geven op deze vragen is door het plaatsen van een FAQ pagina. Welke vragen stelt jouw doelgroep vaak aan jou? Schrijf deze vragen en antwoorden op en vraag het daarna aan je medewerkers. Zo maak jij een goed begin met voice search.

3. Op afstand werken

De fysieke werkplek gaat komend jaar nog verder veranderen. Het aantal files neemt de komende jaren nog meer toe. Bedrijven gaan zelf zoeken naar oplossingen. Éen van die oplossingen is dat steeds meer medewerkers op afstand gaan werken.  In veel bedrijven wordt dit al gedaan en dit aantal gaat nog verder toenemen. Medewerkers besteden zo minder tijd aan woon-werk verkeer. Een ander voordeel van op afstand werken, is dat medewerkers productiever werken. Ze worden niet voortdurend gestoord door collega´s en kunnen mooi doorwerken. Met technische tools zoals video’s en chats delen medewerkers onderling informatie en werken ze met elkaar samen. Een win-win situatie dus! Hoe kan jij het op afstand werken (verder) doorvoeren in jouw bedrijf? Ga hiervoor in gesprek met de afdeling P& O, het management en andere collega’s. Denk in mogelijkheden, niet in moeilijkheden!

Business Improvement

Met de bovenstaande business trends ben jij helemaal klaar voor 2019.  Zijn jouw medewerkers,  strategieën, huidige bedrijfscultuur en processen in balans? De markt waarin je opereert verandert immers in hoog tempo. Met Business Improvement brengen wij jouw business naar een hoger niveau.

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.