Train je sales medewerkers met Performance-Driven Learning

Kenneth Smit redactie 26-10-2018

Werkgevers willen dat werknemers hun kwaliteiten verder ontwikkelen en investeren in trainingen. Een relatief nieuwe manier van leren is Performance - Driven Learning. In deze blog vertellen wij wat dit inhoudt én waarom dit een effectieve trainingsvorm is.

Header Image

Binnen elk bedrijf is persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Medewerkers willen zichzelf blijven ontwikkelen. Ze willen hun kwaliteiten verbeteren en groeien. Ook werkgevers willen dat werknemers hun kwaliteiten verder ontwikkelen en investeren in trainingen. Een relatief nieuwe manier van leren is Performance – Driven Learning. In deze blog vertellen wij wat dit inhoudt én waarom dit een effectieve trainingsvorm is.

Korte aandachtsboog

Een trainingsdag hakt er vaak in bij sales medewerkers. Ze zijn niet meer gewend om lange dagen actief op te letten. De theorie is interessant, echter de kennis zakt snel weg. Mensen hebben over het algemeen een korte aandachtsboog en vooral na een eerste trainingsdag zijn ze erg vermoeid.

Als jij je sales vaardigheden wilt verbeteren, moet je dit regelmatig oefenen. Het grootste deel van wat je leert, zakt na een tijdje weg. Als je echt wil veranderen dan kost dit tijd en moeite. Als je resultaat wilt zien dan moet je de vaardigheden en kennis dus regelmatig oefenen. En voor werkgevers is het vaak niet duidelijk wat het rendement van een salestraining is.

Dé nieuwe trainingsvorm: Performance-Driven Learning

Hoe zorg je er nu voor dat je sales medewerkers op een meetbare en efficiënte manier aan hun ontwikkeling werken? Dit kun je doen door het aanbieden van Performance-Driven Learning. Dit houdt in dat je op basis van KPI’s lesstof aanbiedt. Deze KPI’s worden gemeten en bijgehouden in een app. Via deze app blijven sales medewerkers dagelijks oefenen met wat ze in de training geleerd hebben. Ze krijgen elke werkdag tips en tricks aangeboden en zo blijven ze zichzelf oefenen en verbeteren. Op deze manier blijft de informatie bij je sales medewerkers beter hangen, omdat ze er dagelijks mee geconfronteerd worden. Ook de werkgever en de trainer kunnen in de app inloggen, zodat ze de voortgang kunnen bekijken en ze tijdig kunnen bijsturen.

Oefen je vaardigheden met een interactief simulatiegesprek

De werknemers worden in de app met opdrachten uitgedaagd. Ze moeten buiten hun comfortzone treden. Want alleen door dit te doen, kun je veranderen en jezelf ontwikkelen. In de app zitten verschillende interactieve simulatiegesprekken. Met deze gesprekken kunnen werknemers op een interactieve manier oefenen met het verbeteren van hun sales vaardigheden. Een training wordt zo heel persoonlijk en sales medewerkers kunnen zo flinke stappen maken in hun leerproces. Werkgevers kunnen deze vooruitgang ook in de app volgen.

Conclusie

Omdat je dagelijks aan een gedragsverandering werkt, is het veel gemakkelijker om dit te realiseren. Op deze manier maak je groei door en heeft trainen van je medewerkers weer zin. Wil jij meer weten over deze nieuwe trainingsvorm? Bekijk dan meer informatie over Boost Your Sales.

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.