Waarom elke salesmanager een smartphone moet hebben

Kenneth Smit redactie | 15-12-2017

Wij helpen je een handje en zetten we op een rij waar de allernieuwste smartphones van tegenwoordig over beschikken en hoe deze jou kunnen helpen als salesmanager.

Header Image

In dit digitale tijdperk is het bezit van een smartphone de normaalste zaak van de wereld aan het worden. Als salesmanager is zo’n smartphone maar al te handig, aangezien je van afspraak naar afspraak vliegt en tussendoor altijd even je smartphone kan raadplegen. Je bekijkt bijvoorbeeld je afspraken in je agenda, je zet je navigatie aan naar de klant, belt met klanten en bekijkt het laatste nieuws zodat je met de laatste nieuwtjes het ijs kunt breken bij (potentiële) klanten. Allemaal erg handig, alleen deze functies bestaan toch al langer dan vandaag? Dat klopt, maar de smartphone industrie staat nog steeds op zijn kop en in een recordtempo wordt model na model gelanceerd. Elk model brengt weer nieuwe functies, waarvan je eigenlijk niet weet of deze nu handig zijn of niet. Het aanbod van smartphones is ondertussen zo groot dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet, want wat is nu de beste smartphone voor de salesmanager? Wij helpen je een handje en zetten we op een rij waar de allernieuwste smartphones van tegenwoordig over beschikken en hoe deze jou kunnen helpen als salesmanager.

Artificial Intelligence

Artificial intelligence (AI) wordt steeds belangrijker in de wereld van de smartphones. Door middel van AI leert een smartphone van jouw gebruikspatroon en optimaliseert op basis daarvan de prestaties op de achtergrond. Wanneer je bijvoorbeeld aan het bellen bent met een klant analyseert het toestel tegelijkertijd het omgevingsgeluid. Vervolgens wordt het geluid automatisch aangepast zodat je stem beter klinkt en eventuele ruis op de lijn verdwijnt. Een andere vorm van AI wordt toegepast bij het gebruik van de batterij. Helaas is de batterijtechnologie de laatste jaren niet evenredig meegegroeid met de ontwikkeling van de smartphone. Zo kunnen smartphones nog altijd niet meerdere dagen worden gebruikt zonder dat deze opgeladen dient te worden. Als salesmanager zal dit als muziek in de oren klinken en heb je vast en zeker een oplader in je auto liggen om een lege batterij te doen voorkomen. Met AI wordt dit probleem deels opgelost, welke zorgt dat de smartphone slim met de batterij omgaat. De smartphone gaat twee keer langer mee en bovendien zorgt AI ervoor dat de batterij twee jaar lang op hetzelfde niveau blijft.

Werkgeheugen en opslag

Eén van de nieuwe functies van smartphones is het opsplitsen van het beeldscherm. Met deze functie kun je websites openen en tegelijkertijd aantekeningen maken in een andere app. Een andere toepassing is het openen van je e-mail en agenda in één beeldscherm, zodat je tijdens het e-mailen makkelijker je afspraken kunt inzien. Om dit soort functies soepel te laten verlopen is een werkgeheugen gewenst van 4GB tot 6GB RAM werkgeheugen en een 64 GB tot 128 GB geïntegreerde opslagruimte. Klinkt wellicht ingewikkeld, maar bij aanschaf van een nieuwe smartphone zijn dit de nieuwe standaarden waar je rekening mee moet houden.

Monitor

Ben je je laptop vergeten of heb je simpelweg geen zin om je zware laptop mee te nemen? Met de nieuwste Android telefoons kun je voortaan heel handig je smartphone als monitor gebruiken. Met de Huawei Mate 10 Pro kun je bijvoorbeeld met behulp van een USB poort je beeldscherm projecteren op een extern beeldscherm. Voortaan kan je bij wijze van ‘swipend’ door je salespresentatie heen! Ook kun je ervoor kiezen om een Bluetooth muis en toetsenbord te koppelen, zodat je een pc-variant hebt met minimale extra apparatuur.

Zakelijk en privé gescheiden

Het is soms lastig om privé en zakelijk gescheiden te houden bij het gebruik van een smartphone. Kijk bijvoorbeeld naar WhatsApp, zijn al jouw gesprekken privé of allemaal zakelijk? Smartphone fabrikanten beginnen steeds meer in te spelen op een scheiding, want binnen de mobiele instellingen kun je tegenwoordig seperate mobiele accounts aanmaken. Per account maak je een eigen wachtwoord aan en zodoende worden privé en zakelijk gescheiden.

Welke mobiele telefoon gebruik jij als salesmanager? Laat het weten in een reactie!

Meest gekozen trainingen

0
0
In uw winkelmand
Winkelmand is leegTerug naar site

Informatie aanvragen

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Informatie aanvragen

Informatie aanvragen