Wat kunnen wij leren van de Wolf of Wall Street?

Kenneth Smit redactie 30-06-2017

Na het zien van de verfilming van de Wolf of Wall Street wil je het liefst al je prospects bellen en verkopen! Wat kunnen we van de excentrieke Jordan Belfort, the Wolf of Wall Street, leren?

Header Image
Meestal haal je als sales professional niet zo snel inspiratie uit een film. Maar na het zien van de verfilming van de Wolf of Wall Street wil je het liefst al je prospects bellen en verkopen! In the Wolf of Wall Street kruipt Leonardo di Caprio in de huid van de fraudeur Jordan Belfort, die in de jaren 90 miljoenen dollars verdiende middels het verkopen van penny-stocks die het nooit zouden redden tot de beurs. Schatrijk werd hij van het oplichten van duizenden beleggers, maar uiteindelijk ging hij ten onder aan drank, seks en drugs. Dit werd opgemerkt door de FBI, Belfort liep tegen de lamp en werd veroordeeld tot 22 maanden cel. De echte Jordan Belfort is inmiddels weer op vrije voeten en verdient de kost met het houden van lezingen, maar toch blijft “Wolfie” een beurshandelaar pur sang die de zakenwereld niet zal vergeten. Wat kunnen we van de excentrieke Jordan Belfort, the Wolf of Wall Street, leren?

Creëer urgentie

Urgentie leidt tot actie. Mensen willen niks missen in hun leven en daarom is het de truc om te achterhalen wat hun behoeftes zijn. Niet op de manier van “Nu of nooit” of “Dit zijn de laatste die wij hebben”, maar op een manier dat er behoeftes worden aangewakkerd die eigenlijk ver zijn weggestopt. Als sales professional ben jij degene met kennis en heb jij de taak om te benoemen wat de klant uiteindelijk zal gaan missen, zodat deze achteraf nooit spijt zal krijgen. Een briljant voorbeeld van urgentie is de beroemde “Verkoop mij deze pen” scene in de film. Belfort demonstreert in een restaurant hoe je op een simpele manier een manier van urgentie kunt creëren om te verkopen. Hij vraagt zijn salesteam hem een pen te verkopen, waarop de meeste falen. Totdat, wat vooraf is afgesproken, een ander teamlid vraagt aan Belfort of hij zijn naam wil schrijven op een servet. Hij heeft niks om mee te schrijven en daar: verkocht. Mocht je de film nog niet hebben gezien, dan is alleen deze scene al de moeite waard om de film te gaan kijken.

De kracht van motivatie

Belfort is een geboren motivator. Dat hij momenteel de hele wereld over reist om zijn motivational speeches te houden (en zo zijn schulden af te lossen) is daar alleen maar het bewijs van. In verschillende scénes in de film houdt Belfort extreem motiverende toespraken, waar hij vertrouwen bouwt bij zijn werknemers door te laten blijken dat hij wil dat ze net zo veel slagen als hijzelf. Wat je hiervan kan leren? Bouw vertrouwen met jouw salesteam en overleg welke hindernissen zij tegenkomen en hoe jij hen kunt helpen. Samen bereik je meer.

Je kan alles verkopen

Belfort had een enorme passie voor verkopen. Of het nu ging om het telefonisch verkopen van penny-stocks of het verhandelen van andere aandelen. Verkopen zag hij als een levensstijl, ook al werd zijn levensstijl uiteindelijk een obsessie. In zijn optiek kan je alles verkopen en dat was dan ook de hoeksteen voor zijn bedrijf. Verkopen is een passie en als je geen energie krijgt uit een sale, dan wordt jouw verkoop letterlijk en figuurlijk een lastig verhaal.

Training

Je kan je team enorm motiveren en gelukkig maken, maar uiteindelijk moet je team ook de competenties hebben om te kunnen verkopen. Belfort transformeerde ongeschoolde en ongekwalificeerde personen tot ware salesmachines, allemaal gebouwd rondom zijn salesstrategie. Ga daarom op zoek naar de juiste werknemers, niet meteen de meest ervaren en investeer vervolgens in je team.

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.