Profile

Young, Bright, Angry and Ambitious

Rob van de Pas 08-09-2020

Hij is ‘libertijn’ (vrijdenker), geboren in de Achterhoek, de middelste van drie kids, gaat binnenkort samenwonen in Den Bosch met vriendin Britt Walta en schrijft FOCUS in kapitalen. We doen een inspirerende ZOOM met Lucas Hendriks, een van de jongste trainers die Kenneth Smit ooit in de zakelijke arena heeft gebracht. Niet zonder reden, want dit ‘geel-rode’ talent met ‘wielpositie 46’ bij Insights Discovery past uitstekend in de wereld van professionele én ondernemende trainers. Een BlogBusters interview met een opmerkelijke youngster uit de ‘late’ Y-generatie die net vóór het COVID-19 tijdperk als franchisenemer is gestart.

Header Image

Louis van Gaal en Johan Derksen vinden dat toptrainers in het voetbal zelf ook op hoog niveau moeten hebben gespeeld? Hoe zit dat met jou qua sales- en managementervaring?

“Deze vraag had ik wel verwacht en dan verwijs ik toch graag naar Julian Nagelsmann, de coach van RB Leipzig, de nummer drie van dit seizoen uit de Duitse Bundesliga. Julian kon redelijk voetballen, maar moest op 21 jarige leeftijd vanwege een ernstige blessure stoppen en werd scout en later trainer. Vorige maand stond deze zogenaamde notebook-trainer met zijn team in de halve finale van de Champions League. Ik ben van mening dat je met een duidelijke koers en de juiste focus heel ver kunt komen. Natuurlijk heb je ook talent nodig om dat te kunnen, noem het, ‘doorontwikkelen’. Ik weet al vanaf jonge leeftijd wat ik wel wil en wat ik niet wil. Dat klinkt misschien eigenwijs of misschien wel pedant of arrogant. Maar goed, dat oordeel laat ik graag aan anderen. Ik kan en wil daar niet zoveel mee.

Dus trainer worden bij Kenneth Smit is voor jou zoiets als jonge gasten die bij AFC AJAX willen voetballen? Op eigen kracht en onafhankelijk de sportieve top bereiken?

“Nou, niet zo concreet zoals jij het nu stelt. Wat wel klopt is dat ik bijvoorbeeld niet graag voor een baas meer wil werken, slecht tegen behoudende denkers kan waar ik verantwoording aan moet afleggen, zeer sportief ben, van discipline houd en dat mijn voeding, mijn dieet en mijn work-life balance goed moeten zijn. Een fit lijf en een fitte geest dus. Daarnaast wil ik vrijheid en autonoom kunnen denken en werken. En mijn eigen mentoren kunnen uitzoeken en raadplegen.”

Dat klinkt fysiek spartaans met een libertijnse (vrijdenkende) mindset?

“Klopt, mijn dag begint altijd met een ijskoude douche, dan werken, tussendoor sporten en vanaf 12:00 uur neem ik mijn eerste voedsel en uiterlijk om 20:00 uur mijn laatste snack. Het zogenaamde intermittent fasting is dat en ik voel mij daar heel goed bij. Terwijl ik dit nu zeg realiseer ik mij dat het, als ik fulltime voor Kenneth Smit sta te trainen, niet altijd zo kan worden ingevuld. Kijk, ik ben natuurlijk vlak voor de corona-crisis begonnen en dan moet je op 15 maart heel snel gaan schakelen. Een businessplan voor 2020 en 2021 gaat er dan ineens heel snel en heel anders uitzien. Aan de andere kant dacht ik: ‘ wat kan mij overkomen?’ Dus erg nerveus werd ik niet. Ik heb de afgelopen tijd vooral gebruikt om mij te verdiepen in de theorie en opbouw van de trainingen en ook al enkele proeftrainingen gedraaid.”

Even terug naar Kenneth Smit? Hoe ben je in aanraking gekomen met de organisatie en waarom wilde jij juist daar als trainer starten?

“Feitelijk is het begonnen bij Social Deal. Ik was daar regiomanager en kreeg in het kader van mijn opleiding een training Expert in Sales. Dat was een absolute eyeopener. Ik dacht: ‘wow, dat is tof, als ik dat allemaal kan, dan word ik de beste verkoper van de organisatie en dan kan ik werkelijk alles gaan verkopen en kom ik écht overal binnen’. Uiteindelijk kwam ik ook met mijn regio in de TOP 5 van goed scorende salesmanagers van Social Deal, maar kreeg uiteindelijk niet de echte voldoening uit het werk en de filosofie van de organisatie. Omdat het ‘vrijdenken’ mij soms dwingt tot radicale keuzes besloot ik om ontslag te nemen en voor drie maanden door Azië te gaan trekken. Het klinkt triviaal, maar ik werd nota bene tijdens mijn trip via Facebook geattendeerd op een workshop van Kenneth Smit waarin ze nieuwe trainers aan het werven waren. Toen dacht ik: ‘weet je, ik schrijf mij in en als ik op tijd terug ben dan ga ik er heen en als ze me willen hebben, dan ga ik doen wat mij heel erg leuk lijkt’. Zo gezegd, zo gedaan en na vier gesprekken met de directieleden van Kenneth Smit heb ik getekend.”

Nog aan andere trainingsbureaus gedacht?

“Nee, totaal niet, ik kende natuurlijk al de methodiek van Kenneth Smit en het voelde direct goed. Misschien ben ik daarin wel wat impulsief, acteer ik op basis van mijn onderbuik en fingerspitzengefühl. In mijn beleving is de organisatie heel professioneel bezig. De marketing, de branding en de nieuwe website. Het is tevens voor mij ook de beste manier om in mijzelf te investeren. Ik wil binnen 10 jaar één van de ondernemende Toptrainers van Kenneth Smit zijn. Succes door doen is mij op het lijf geschreven. Daar geloof ik heilig in.

Heel simpel. Corona is een tijdelijk iets, dat gaat voorbij. Zowel in tijden van hoogconjunctuur als laagconjunctuur hebben bedrijven en medewerkers mensen zoals wij nodig.”

Tenslotte, wat weten veel mensen nog niet van jou?

“Klinkt misschien gek, maar ik maak én drink graag cocktails. Ik geef  toe dat het niet altijd in mijn dieet past, maar een fit lijf kan dat hebben en je moet zeker niet vergeten te genieten in het leven.”

Blogbusters:  Rob van de Pas

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.