Marcel Hoefman

Marcel Hoefman KS foto

Herkent u deze situaties en vragen?

 • We hebben last van prijsdruk en concurrentie. Hoe gaan we daar het beste mee om?
 • Hoe krijgen we meer scherpte, lef en daadkracht in ons (sales)team?
 • We hebben het gevoel dat we kansen laten liggen en er niet uithalen wat erin zit. Hoe doorbreken we dat?
 • We zijn vak-experts, maar willen ook commercieel resultaat. Hoe kunnen we op een passende manier verkopen zonder opdringerig of glad te zijn?
 • Hoe zorgen we ervoor dat het een training niet alleen op korte termijn resultaat oplevert, maar dat er écht iets verandert?

Komen deze situaties en vragen u bekend voor? Dan kan ik u helpen.

Als trainer en business-improver ondersteun ik mijn opdrachtgevers op het gebied van sales, prestatieverbetering en verandering. Thema’s die actueler zijn dan ooit.
Want hoe word je beter in een tijd waarin gewoon goed niet goed genoeg meer is? Hoe ga je om met veranderende omstandigheden? Welke keuzes en welk gedrag horen daarbij?
Ik heb gemerkt dat gericht werken aan prestatieverbetering tot opmerkelijke resultaten leidt. Voor mijn opdrachtgevers betekent dit meer rendabele omzet bij meer en betere klanten. En tegelijkertijd persoonlijke groei en meer werkplezier.

Mijn trainingsaanpak is praktisch, no-nonsense, inspirerend, waar nodig confronterend en vooral gericht op ‘doen’ in de praktijk.
Dat voelt misschien niet altijd comfortabel, maar groei begint nu eenmaal waar je comfortzone eindigt.

Naast de unieke Kenneth Smit-trainingsmethodiek, gebruik ik veel praktijkvoorbeelden en direct toepasbare inzichten over gedrag, taal, motivatie, communicatie en (sport)psychologie. Het resultaat: de training van vandaag kunt u morgen toepassen!

Wat zeggen anderen?

 • “Messcherp op details die het verschil maken”
 • “Marcel heeft voor ons een training volledig op maat gemaakt. Ondersteund door opdrachten vooraf, werden tijdens de training direct bruikbare verkooptools aangeleerd waarbij Marcel geen blad voor de mond neemt. Resultaat: direct ingepast in praktijk, wel even wennen, uitdaging ,meer gestructureerd, je weet wat je moet doen, enthousiast en fanatiek. Verkoopproces beter onder controle waardoor meer verkoopresultaat!”
 • “Marcel daagt je op een resultaatgerichte en effectieve manier uit om zaken direct anders aan te pakken”
 • “Unieke combinatie van confrontatie, humor en inspiratie”
 • “Marcels stijl is scherp, duidelijk en actiegericht”
 • “Marcel confronteerde mij op een prettige en aangename manier met mijn vaardigheden en gaf mij op maat gesneden praktische, direct bruikbare tips en tools die mijn effectiviteit verhogen”

Geïnteresseerd in een inspirerend gesprek? Neem dan gerust contact op.

E-mail: m.hoefman@kennethsmit.com

Tel: 06 – 54 76 48 40

Blog berichten


Wonderwoorden in sales

23 maart 2018

Als u daadwerkelijk resultaat wilt behalen met scripts moet u hier tijd, aandacht en energie in steken. De optimale woordkeuze maakt of breekt uw verhaal. Woorden kunnen naast een inhoudelijke betekenis namelijk ook een emotionele lading hebben.
Lees meer →Veranderangst: zo brengt u uw klant in beweging!

23 januari 2018

Hoe kunt u omgaan met de veranderbereidheid van klanten? U kunt hem natuurlijk vragen of hij u wil bellen als de veranderbehoefte groter is. Maar hoe lang gaat u daar op wachten?
Lees meer →Zeven tips om vooral niet méér te verkopen

9 oktober 2017

Heeft u het gevoel dat vervelende trainers en coaches u veranderingen opdringen? Lees dan deze tips om alles bij het oude te laten.
Lees meer →Vijf manieren om opdrachten te verliezen (en hoe u dat kunt voorkomen)

14 september 2017

Wat hebben voorbereiding, het horn-effect, luisteren, koopgedrag en koopspanning met elkaar gemeen? Ze kunnen uw resultaten maken of breken. 5 tips voor meer verkoopsucces.
Lees meer →Drie kostbare verkoopzondes

14 mei 2017

Zowel ervaren als minder ervaren salesprofessionals begaan ze: verkoopzondes. Lees over drie kostbare fouten, met tips om ze te voorkomen.
Lees meer →Verkopen: een vies woord?

19 april 2017

Voor sommige beroepsgroepen is verkopen een vies woord. Veel kenniswerkers zoals consultants, organisatieadviseurs, advocaten, private bankers en architecten staan vaak kritisch tegenover de term ‘verkopen’. Sommigen verafschuwen het zelfs. Alleen het idee al: verkopen? Dat doen we hier niet! Bah, wat ranzig!
Lees meer →Drie voorwaarden voor succesvolle acquisitie

7 december 2016

Over acquireren wordt heel veel gesproken. Toch wordt het nog vaak met veel moeite gedaan. Daag uw zelfdiscipline uit met deze drie succesfactoren.
Lees meer →Doelen stellen: wat topverkopers kunnen leren van topsporters

7 november 2016

Iedereen weet dat doelen stellen goed is voor verkoopsucces, maar lang niet iedereen is in staat effectieve doelen te formuleren. Daar weten ze in de topsport wel raad mee.
Lees meer →Scoren met scripts

20 september 2016

Een goede voorbereiding is vaak meer dan het halve werk. Dat geldt niet alleen bij het verzamelen van informatie over uw klanten en uw gesprekspartners, maar ook voor uw gesprekstechniek. Het script helpt u daarbij.
Lees meer →Een goed begin… Maakt het verschil!

18 augustus 2016

Een goede salesmeeting begint nooit bij het handen schudden. Het begint achter uw bureau. Het begint met één van de meest waardevolle salestools: de voorbereiding.
Lees meer →