Marcel Hoefman

Marcel Hoefman KS foto

Herkent u deze situaties en vragen?

 • We hebben last van prijsdruk en concurrentie. Hoe gaan we daar het beste mee om?
 • Hoe krijgen we meer scherpte, lef en daadkracht in ons (sales)team?
 • We hebben het gevoel dat we kansen laten liggen en er niet uithalen wat erin zit. Hoe doorbreken we dat?
 • We zijn vak-experts, maar willen ook commercieel resultaat. Hoe kunnen we op een passende manier verkopen zonder opdringerig of glad te zijn?
 • Hoe zorgen we ervoor dat het een training niet alleen op korte termijn resultaat oplevert, maar dat er écht iets verandert?

Komen deze situaties en vragen u bekend voor? Dan kan ik u helpen.

Als trainer en business-improver ondersteun ik mijn opdrachtgevers op het gebied van sales, prestatieverbetering en verandering. Thema’s die actueler zijn dan ooit.
Want hoe word je beter in een tijd waarin gewoon goed niet goed genoeg meer is? Hoe ga je om met veranderende omstandigheden? Welke keuzes en welk gedrag horen daarbij?
Ik heb gemerkt dat gericht werken aan prestatieverbetering tot opmerkelijke resultaten leidt. Voor mijn opdrachtgevers betekent dit meer rendabele omzet bij meer en betere klanten. En tegelijkertijd persoonlijke groei en meer werkplezier.

Mijn trainingsaanpak is praktisch, no-nonsense, inspirerend, waar nodig confronterend en vooral gericht op ‘doen’ in de praktijk.
Dat voelt misschien niet altijd comfortabel, maar groei begint nu eenmaal waar je comfortzone eindigt.

Naast de unieke Kenneth Smit-trainingsmethodiek, gebruik ik veel praktijkvoorbeelden en direct toepasbare inzichten over gedrag, taal, motivatie, communicatie en (sport)psychologie. Het resultaat: de training van vandaag kunt u morgen toepassen!

Wat zeggen anderen?

 • “Messcherp op details die het verschil maken”
 • “Marcel heeft voor ons een training volledig op maat gemaakt. Ondersteund door opdrachten vooraf, werden tijdens de training direct bruikbare verkooptools aangeleerd waarbij Marcel geen blad voor de mond neemt. Resultaat: direct ingepast in praktijk, wel even wennen, uitdaging ,meer gestructureerd, je weet wat je moet doen, enthousiast en fanatiek. Verkoopproces beter onder controle waardoor meer verkoopresultaat!”
 • “Marcel daagt je op een resultaatgerichte en effectieve manier uit om zaken direct anders aan te pakken”
 • “Unieke combinatie van confrontatie, humor en inspiratie”
 • “Marcels stijl is scherp, duidelijk en actiegericht”
 • “Marcel confronteerde mij op een prettige en aangename manier met mijn vaardigheden en gaf mij op maat gesneden praktische, direct bruikbare tips en tools die mijn effectiviteit verhogen”

Geïnteresseerd in een inspirerend gesprek? Neem dan gerust contact op.

E-mail: m.hoefman@kennethsmit.com

Tel: 06 – 54 76 48 40

Belangrijk leesvoer: onze privacy en cookie statement (PDF).

Blog berichten


Salespijn. Hoe ga je om met afwijzing?

1 maart 2019

Afwijzing doet pijn. Soms een beetje en heel even. Soms hartverscheurend en een leven lang. Wat dit te maken heeft met sales? Alles. Sales gaat over ja en nee, over acceptatie en afwijzing.
Lees meer →Klantkwalificatie: #durf te vragen

26 januari 2019

Als een partij vraagt om een RFP, offerte of projectbeschrijving op te stellen is het zinvol om een zakelijke afweging te maken. De klant vraagt je om tijd en geld in hem te investeren. Salesactiviteiten zijn namelijk kostbaar. Is het dan niet meer dan normaal om kritisch naar dat verzoek te kijken?
Lees meer →Salesteam ongemotiveerd? Dat is te gemakkelijk

20 oktober 2018

Managers wijten tegenvallende verkoopresultaten regelmatig aan ongemotiveerde verkopers. Dat is te kort door de bocht.
Lees meer →Het slechtste advies voor verkopers: jezelf zijn

19 september 2018

‘Jezelf zijn’ in sales klinkt weliswaar lekker, maar in de praktijk hebben de meesten onder ons wel wat meer nodig dan dat. Ontdek hier waarom, en wat dan.
Lees meer →Meer sales? Denk als een topcoach!

19 juni 2018

Traint de trainer van een topteam alleen de aanvallers? Tuurlijk niet! Waarom gaat dat dan in sales vaak wel zo? Vijf tips voor een bredere aanpak en meer verkoopsucces.
Lees meer →Krachtig kwalificeren: durft u het?

19 mei 2018

Stel, u wordt gevraagd een verkooppresentatie te verzorgen of een offerte te maken voor een potentiële klant. U bestudeert de briefing, pleegt een telefoontje om aanvullende informatie te verkrijgen of voert een intakegesprek. Tijdens dat contactmoment bekruipt u een onbestemd gevoel: Hebben ze soms al gekozen? Maken we eigenlijk wel een serieuze kans op de order?
Lees meer →Wonderwoorden in sales

23 maart 2018

Als u daadwerkelijk resultaat wilt behalen met scripts moet u hier tijd, aandacht en energie in steken. De optimale woordkeuze maakt of breekt uw verhaal. Woorden kunnen naast een inhoudelijke betekenis namelijk ook een emotionele lading hebben.
Lees meer →Veranderangst: zo brengt u uw klant in beweging!

23 januari 2018

Hoe kunt u omgaan met de veranderbereidheid van klanten? U kunt hem natuurlijk vragen of hij u wil bellen als de veranderbehoefte groter is. Maar hoe lang gaat u daar op wachten?
Lees meer →Zeven tips om vooral niet méér te verkopen

9 oktober 2017

Heeft u het gevoel dat vervelende trainers en coaches u veranderingen opdringen? Lees dan deze tips om alles bij het oude te laten.
Lees meer →Vijf manieren om opdrachten te verliezen (en hoe u dat kunt voorkomen)

14 september 2017

Wat hebben voorbereiding, het horn-effect, luisteren, koopgedrag en koopspanning met elkaar gemeen? Ze kunnen uw resultaten maken of breken. 5 tips voor meer verkoopsucces.
Lees meer →