Zoeken op Kenneth Smit


Blog


Meer sales? Denk als een topcoach!


19 juni 2018

Traint de trainer van een topteam alleen de aanvallers? Tuurlijk niet! Waarom gaat dat dan in sales vaak wel zo? Vijf tips voor een bredere aanpak en meer verkoopsucces.

Lees meer →


Krachtig kwalificeren: durft u het?


19 mei 2018

Stel, u wordt gevraagd een verkooppresentatie te verzorgen of een offerte te maken voor een potentiële klant. U bestudeert de briefing, pleegt een telefoontje om aanvullende informatie te verkrijgen of voert een intakegesprek. Tijdens dat contactmoment bekruipt u een onbestemd gevoel: Hebben ze soms al gekozen? Maken we eigenlijk wel een serieuze kans op de order?

Lees meer →


Wonderwoorden in sales


23 maart 2018

Als u daadwerkelijk resultaat wilt behalen met scripts moet u hier tijd, aandacht en energie in steken. De optimale woordkeuze maakt of breekt uw verhaal. Woorden kunnen naast een inhoudelijke betekenis namelijk ook een emotionele lading hebben.

Lees meer →


Veranderangst: zo brengt u uw klant in beweging!


23 januari 2018

Hoe kunt u omgaan met de veranderbereidheid van klanten? U kunt hem natuurlijk vragen of hij u wil bellen als de veranderbehoefte groter is. Maar hoe lang gaat u daar op wachten?

Lees meer →


Zeven tips om vooral niet méér te verkopen


9 oktober 2017

Heeft u het gevoel dat vervelende trainers en coaches u veranderingen opdringen? Lees dan deze tips om alles bij het oude te laten.

Lees meer →