Image 23-06-16 at 15.24

Peter Paul van Maasakkers

Wie stopt met beter worden, houdt op met goed te zijn!

Vraagt u zich ook wel eens af……
 • Hoe maak ik sneller goede afspraken?
 • Hoe krijg ik meer structuur in mijn (sales)gesprekken?
 • Op welke wijze ga ik om met weerstand en prijsbezwaren?
 • Hoe haal ik meer rendement uit mijn beursstand?
 • Hoe motiveer ik mijn medewerkers?
 • Op welke wijze breng ik de gewenste behoefte in kaart?
 • Hoe weet ik wat mijn klant werkelijk wil?
 • Hoe ga ik om met uitstelgedrag?
 • Hoe kom ik in contact met iemand die me daarbij kan helpen?
DE TRAINER

Ik ben Peter Paul van Maasakkers en meer dan vijfentwintig jaar geleden begonnen aan mijn commerciële carrière. Midden jaren negentig ben ik na een technisch commerciële opleiding in de verkoop gestapt bij een klein bedrijf wat ondertussen uitgegroeid is tot een speler van formaat. Gedurende mijn lange loopbaan bij dit bedrijf, heb ik me steeds ten doel gesteld om te groeien in persoonlijke ontwikkeling en de daaraan gekoppelde functies. Ik kwam binnen als een leergierige jonge hond, die al snel niet meer binnen te houden was.

Mede door de gestage groei van het bedrijf heb ik het genoegen gehad om mezelf steeds te kunnen verbeteren door het volgen van diverse opleidingen en trainingen. Hierdoor heb ik me weten te ontplooien tot een ervaren en gedreven manager die de klappen van de zweep wel ‘dacht’ te kennen.

Omdat ik als verkoopleider regelmatig hetzelfde traject had doorlopen als mijn verkopers ben ik in het verlengde hiervan zelf intern trainingen gaan geven om de aangeleerde vaardigheden te borgen en verder uit te bouwen. Dit beviel me dermate goed dat ik hierin een uitdaging zag voor mijn toekomst en mezelf hierin verder wilde ontwikkelen. Van de diverse organisaties waar ik training van heb gehad was de aanpak van Kenneth Smit degene die het best bij mij paste en waar ik nog steeds vol overtuiging achter sta. Het ijzersterke merk en praktische methodiek in combinatie met de zeer intensieve begeleiding van de trainers gaf voor mij de doorslag om als zelfstandig ondernemer onder de vlag van Kenneth Smit aan de slag te gaan.

In de afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat ‘het denken de klappen van de zweep te kennen’ een gevaarlijke aanname is en een training verzorgen een vak apart is. Mijn ontwikkeling heeft deze jaren door de interne opleiding en nauwe samenwerking met professionele en ervaren collega’s een boost gekregen. Ik kan met gepaste trots zeggen dat ik momenteel een succesvolle praktijk run, gebouwd op een stevig fundament van expertise en een ruime praktijkervaring.

Met deze opgebouwde expertise en ruime praktijkervaring ga ik graag samen met u de uitdaging aan om ook de door ú gestelde persoonlijke- en bedrijfsdoelstellingen te behalen. Dat doe ik, vol enthousiasme, op een creatieve en no-nonsense manier. De trainingen die ik verzorg kenmerken zich tot erg praktijkgericht en direct toepasbaar. Voeg hier de nodige humor aan toe en je krijgt een training om nooit te vergeten. Maar vergis je niet! De trainingen zijn erg interactief en kunnen soms confronterend zijn; hier leer je uiteindelijk het meeste van.

Bekenden typeren mij als een rustige nieuwsgierige persoonlijkheid, vindingrijk, sociaal voelend en vol initiatief. Daarnaast enthousiasmeer ik graag mensen en gebruik mijn kennis op het gebied van onderhandelen en het opstellen van plannen. Ik ga graag de uitdaging aan om mijn kennis en kunde ten volle te benutten om mensen te motiveren en te laten excelleren.Mijn kracht ligt in het actief luisteren en het vertalen van ideeën naar concrete actieplannen die praktisch en realiseerbaar zijn.
En dáár maak ik het verschil.

Wil jij dat ook? Succes met je bedrijf of organisatie met behulp van prestatie verbeterprogramma’s die binden én boeien? Neem dan contact met me op.

WAT BETEKENT DAT VOOR U

Met de methodiek van Kenneth Smit bied ik u een authentiek ontwikkeltraject, waarbij commerciële doelen, psychologie en ervaring samen komen. In dit traject worden vaardigheden ontwikkeld die een positieve gedragsverandering tot gevolg hebben. Dit betekent voor u en uw medewerkers nog meer plezier in de werkzaamheden, efficiëntere werkwijze en betere resultaten. 

In een persoonlijk gesprek kunnen we samen dieper op uw specifieke situatie ingaan. Om zo, met een op maat gesneden aanpak, ook voor u de gewenste resultaten te boeken. 

WAT ZEGGEN DEELNEMERS OVER PETER PAUL 
 • “Duidelijk, vlot en vakkundig”
 • “Professioneel, veel kennis en kan goed overbrengen”
 • “Inspirerend, leerzaam, toegankelijk”
 • “Kent het bedrijf en heeft een goed inlevingsvermogen”
 • “Positief, zeer gericht op de praktijk met goede voorbeelden”
 • “Kundig en uitdagend”
 • “Spreekt uit ervaring/praktijk, zeer bekwaam”
 • “Peter Paul bedankt voor je open en kundige training”
Een greep uit bedrijven en branches waar Peter Paul training heeft gegeven.
 • Technische handelsonderneming
 • Verpakkingsgroothandel
 • Partner in payrolling
 • Internationale interieur en standbouwer
 • Gereedschapmakerij en Machinebouw
 • Internationaal verhuisbedrijf
 • Verhuurder verhuismateriaal
 • Industriële automatiseerder
 • Metaalhandel
 • Accountancy

Geïnteresseerd? Neem dan gerust contact op.

 p.vanmaasakkers@kennethsmit.com

Tel: 013 – 5143118 of 06- 4545 7042

Blog berichten


Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.. en de kleur is…

5 december 2018

Persoonlijk kan ik vrij direct uit de hoek komen, het kan maar duidelijk zijn! Aan de andere kant ben ik er me er ook van bewust dat deze directheid bij anderen kan overkomen als bot en drammerig. In bepaalde gevallen is het dus wenselijk om deze 'vurig rode' energiestroom wat terug te schroeven en eerst wat meer aandacht op het persoonlijke vlak te geven door mijn 'zacht groene' energiestroom op te schroeven. Hierdoor zal de samenwerking als prettiger worden ervaren en het de bereidheid voor actie vergroten. Daarnaast ben ik er me van bewust dat wat ik doe, ook goed wil doen en dat verwacht ik dan ook vaak van anderen. Soms kan ik hier iets te ver in doordraven en zal ik mijn nauwkeurige 'helder blauwe' energie in moeten perken om niet te pietluttig of afstandelijk over te komen. Het moet tenslotte wel leuk en gezellig blijven voor mensen met veel 'stralend gele' energie. Herken je dat? Of zijn jouw voork(l)euren juist het tegenovergestelde? Nu we tegen het einde van het jaar lopen is het een mooi moment voor bezinning en reflectie over je persoonlijke effectiviteit.
Lees meer →Wat is jouw sleutel tot succes?

9 oktober 2017

De felbegeerde Nobelprijs voor economie is zojuist toegekend aan Richard Thaler voor zijn onderzoek naar gedragseconomie – een onderzoeksveld waarin inzichten vanuit de psychologie worden toegepast op economische besluitvorming. Dat mensen beslissingen nemen op basis van gevoel lijkt zo voor de hand te liggen dat het de vraag oproept: Waarom krijgt iemand daar een Nobelprijs […]
Lees meer →Cedeo certificering

14 april 2017

Iedere 2 jaar voert Cedeo een klanttevredenheidsonderzoek uit. Wij zijn er trots op dat Cedeo ons ook voor 2017 en 2018 weer betiteld heeft als erkende trainingsorganisatie! Het onafhankelijke Cedeo bestaat sinds 1980 en is een initiatief van HR managers bij de grootste bedrijven en instellingen van Nederland, gesteund door het ministerie van Economische Zaken. […]
Lees meer →Authentiek 2.0

26 januari 2017

Van authentiek naar authentiek 2.0 “ Ja interessant, maar…. dat past niet bij mij. “ Zomaar een opmerking die ik af en toe tijdens de eerste dag van de sales training krijg te horen. De ene keer van een uber-enthousiaste ‘geboren’ verkoper die kan praten als Brugman. Op die manier denkt hij de klant met […]
Lees meer →