Salesboks

Performance Driven Learning

Salesboks - Performance Driven Learning - Online leerplatform

Hét leerplatform waar meer dan 30 jaar kennis in opgesloten zit!

Heb jij ook wel eens dat gevoel ‘waar is mijn verkoop toch mee bezig?’. En vraag je je dan af of de acties die je op dit moment inzet wel de juiste acties zijn en stuur je het salesteam wel via de juiste knoppen aan?

Wil je in een wereld die dagelijks onderhevig is aan veranderingen het verschil maken? Zorg dan dat je salesmedewerkers op een andere manier vaardigheden aangeleerd krijgen en zich bewust worden van de acties die daarbij ingezet moeten worden. Kenneth Smit heeft jarenlang onderzoek gedaan naar een nieuwe methode hiervoor. Met als resultaat een uniek Sales Performance Systeem genaamd SalesBoks.

Dit systeem biedt 24 uur per dag gerichte ondersteuning door middel van een dashboard, pushberichten etc. en zorgt vanaf dag één voor directe verhoging van het rendement. Het systeem meet de specifieke KPI doelstellingen en past op basis van deze KPI meting de oefenstof, special tasks en challenges aan.

Persoonlijke content door Adaptieve aansturing

Content wordt gericht aangeboden om zwakke KPI’s te versterken. SalesBoks houdt je verkoper haarscherp!

Dé KPI pilaren voor topverkopers:
  • Omzet; omgaan met bezwaren, omgaan met prijs, het stellen van de juiste vragen, klantentypes leren herkennen en meer.
  • Afspraken; de verkooptrechter moet bovenin bijgevuld worden. Het bellen naar klanten, warm of koud, hoe effectief verloopt dit bij jou? En hoe verlopen die eerste contacten met de klant?
  • Afsluiten; in eerste instantie een kwestie van durf, om de order durven vragen, gekoppeld aan het kunnen toepassen van adequate afsluittechnieken.
  • Conversie; een offerte is veel meer dan een prijsopgave. Het voldoet niet alleen aan de vraag naar een prijs, maar geeft de oplossing voor een probleem. Hoe stel je winnende offertes op? Leer de mogelijkheden kennen en benutten.
  • Marge; ben je in staat om je prijs te verkopen? Omgaan met prijsbezwaren vraagt de beheersing om van argumenten klantvoordelen te maken.

Realistische simulaties? Echte verkoopscenario’s? Nu kan het!

  • 24/7 beschikbaar; alle oefenscenario’s zijn op ieder moment te benaderen binnen de app.
  • Fout = Waardevol goed; scenario’s kunnen meerdere routes hebben, ook een onjuist antwoord is een correct keuze. Van je fouten kun je immers leren!
  • Spraakgestuurd; een goed gesprek voeren? Praat en krijg gehoor, spraakondersteuning is aanwezig in verschillende scenario’s.

Personal Performance Index
Meten = weten, blijf bewust bezig met verkopen

Wekelijks voeren je verkopers een zogenaamde PPI (Personal Performance Index) scan uit, aan de hand van de ingevoerde waarden kan SalesBoks de nodige zwaktes stimuleren naar een positiever resultaat! Het geeft de manager ook het inzicht om tijdig bij te sturen!

DEMO Video

Praktische info

Door bewustwording zie je vanaf dag één de effectiviteit in de uitvoering van het werk direct stijgen. De gebruiker van SalesBoks herkent zijn eigen zwakke KPI’s en wordt direct geholpen deze te versterken. Dit gebeurt door challenges. Deze challenges zorgen voor bewuste acties die in de praktijk nodig zijn om de gecommitte KPI’s te realiseren. Verder wordt door middel van tasks de kwaliteit van verkoopgesprekken sterk vergroot.

Management informatie

De manager krijgt inzicht in het geven van de nodige feedforward en kan zijn medewerkers dus directer aansturen en begeleiden in de dagelijkse praktijk. Op basis van de KPI meting wordt samen met de trainer effectief ingesprongen op de afwijkingen en zijn de Boost trainingssessies vele malen efficiënter in te zetten. Vanuit de praktijk is gebleken dat deze manier van werken geen windeieren zal leggen.

Aanvullende trainingsinformatie

SalesBoks wordt aangeboden in combinatie met de training Boost Your Sales in abonnementsvorm.

Informatie aanvragen

Liever persoonlijk contact en een rondleiding door één van onze experts?


Door op ‘Versturen’ te klikken, geef je aan kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met het Privacybeleid van Kenneth Smit en de verwerking en opslag van jouw gegevens.

Gerelateerde publicaties

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.