Salesboks

Performance Driven Learning

Salesboks - Performance Driven Learning - Online leerplatform

Hét leerplatform waar meer dan 30 jaar kennis in opgesloten zit!

Kent u ook dat gevoel ‘waar is mijn verkoop toch mee bezig?’. Zijn de acties die we op dit moment inzetten wel de juiste acties en stuur ik het sales team wel via de juiste knoppen aan? Wil je in een wereld die dagelijks onderhevig is aan veranderingen het verschil maken? Dan dienen salesmedewerkers op een andere manier vaardigheden aangeleerd te krijgen in combinatie met een stuk bewustwording van de acties die ingezet moeten worden. Kenneth Smit heeft jarenlang onderzoek gedaan naar een nieuwe methode hievoor. Met als resultaat een uniek Sales Performance Systeem genaamd SalesBoks.

Dit systeem biedt 24 uur per dag gerichte ondersteuning door middel van een dashboard, pushberichten etc. Dit heeft als resultaat directe verhoging van het rendement vanaf dag  één. Het systeem meet de specifieke KPI doelstellingen en past op basis van deze  KPI meting de oefenstof, special tasks en challenges aan.

Persoonlijke content door Adaptieve aansturing

Content wordt gericht aangeboden om zwakke KPI’s te versterken. SalesBoks houdt uw verkoper haarscherp!
Dé KPI pilaren voor topverkopers:
  • Omzet; omgaan met bezwaren, omgaan met prijs, het stellen van de juiste vragen, klantentypes leren herkennen en meer.
  • Afspraken; de verkooptrechter moet bovenin bijgevuld worden. Het bellen naar klanten, warm of koud, hoe effectief verloopt dit bij jou? En hoe verlopen die eerste contacten met de klant?
  • Afsluiten; in eerste instantie een kwestie van durf, om de order durven vragen, gekoppeld aan het kunnen toepassen van adequate afsluittechnieken.
  • Conversie; een offerte is veel meer dan een prijsopgave. Het voldoet niet alleen aan de vraag naar een prijs, maar geeft de oplossing voor een probleem. Hoe stel je winnende offertes op? Leer de mogelijkheden kennen en benutten.
  • Marge; ben je in staat om je prijs te verkopen? Omgaan met prijsbezwaren vraagt de beheersing om van argumenten klantvoordelen te maken.

Realistische simulaties? Echte verkoopscenario’s? Nu kan het!

  • 24/7 beschikbaar; alle oefenscenario’s zijn op ieder moment te benaderen binnen de app.
  • Fout = Waardevol goed; scenario’s kan meerdere routes hebben, ook een onjuist antwoord is een correct keuze. Van je fouten kun je immers leren!
  • Spraakgestuurd; een goed gesprek voeren? Praat en krijg gehoor, spraakondersteuning is aanwezig in verschillende scenario’s.

Personal Performance Index Meten = weten, blijf bewust bezig met verkopen

Wekelijks voeren uw verkopers een zogenaamde PPI (Personal Performance Index) scan uit, a.d.h.v de ingevoerde waarden kan SalesBoks de nodige zwaktes stimuleren naar een positiever resultaat! Reik uw manager ook het inzicht om tijdig te sturen!

DEMO Video

Praktische info

Door middel van bewustwording zie je vanaf dag één de effectiviteit in de uitvoering van het werk direct stijgen. De gebruiker van SalesBoks herkent zijn eigen praktijk en wordt direct geholpen hierin succesvoller te zijn. Dit gebeurt door challenges. Deze challenges zorgen voor bewuste acties die in de praktijk nodig zijn om de gecommitte KPI’s te realiseren.  Verder wordt door middel van tasks de kwaliteit van verkoopgesprekken sterk vergroot.

Management informatie

De manager krijgt  inzicht in het geven van de nodige feedforward en kan zijn medewerkers dus directer  aansturen en begeleiden in de dagelijkse praktijk. Op basis van de KPI meting wordt samen met de trainer effectief ingesprongen op de afwijkingen en zijn de Boost trainingssessies vele malen efficiënter in te zetten. Vanuit de praktijk is  gebleken dat deze manier van werken geen windeieren zal leggen.

Aanvullende trainingsinformatie

SalesBoks wordt aangeboden in combinatie met de training Boost Your Sales in abonnementsvorm.

Informatie aanvragen

Liever persoonlijk contact en een rondleiding door één van onze experts?

reCAPTCHA is required.

Download het benchmarkrapport 'Sales van de Toekomst’

Met de nationale benchmark Sales van de Toekomst hebben we onderzocht hoe toonaangevende ondernemingen in de snel veranderende wereld van B2B-sales succesvol kunnen blijven. Over welke nieuwe competenties moet het salesteam beschikken? En welke aanpak en tools zijn nodig om sales optimaal te ondersteunen?

Belangrijkste conclusies uit het rapport:

  • Wie als salesorganisatie klaar wil zijn voor de toekomst moet investeren in content, digitale skills en slimme tooling.
  • Koplopers in moderne verkoop zijn in staat in alle fases van de buyer journey een warme relatie op te bouwen met prospects, ook in de awareness en oriëntatiefase.