+31 40 251 1337                     

Onze Trainers

[smartslider2 slider=”4″]

Nieuws

word trainer bij kenneth smit
Carrièreswitch: Word trainer bij Kenneth Smit!

11 april 2018
Artikel over Kenneth Smit in het magazine Automotive Management. Carrièreswitch: word trainer bij Kenneth Smit!
Lees meer...Wil jij ondernemen als franchisenemer?

25 januari 2018
Ben jij die ervaren commerciële professional die écht het verschil wil gaan maken? Kom dan naar één van onze workshops.
Lees meer...


radio commercial
Nieuwe radiocommercial

11 januari 2018
Heb jij onze nieuwe radiocommercial al gehoord? Vanaf vandaag zijn wij elke woensdagochtend te horen op Radio 538 en elke donderdagochtend op NPO 2.
Lees meer...


Social

 

———  Artikel over Kenneth Smit in het magazine Automotive Management  ———

 

Volgens Niels Ricken, commercieel directeur bij Kenneth Smit, is de autobranche een prima springplank om aan de slag te gaan als trainer.

Kenneth Smit verzorgt al ruim 30 jaar trainingen via een franchiseconcept, waarbij inmiddels meer dan 80 franchisenemers zijn aangesloten. “Wij zijn specialist op het gebied van sales- en managementtrainingen en zetten veranderingstrajecten breed weg in het bedrijfsleven”, legt Ricken uit. “Daarbij is ons uitgangspunt dat we voor een langdurig samenwerkingsverband kiezen. De meeste trainers werken minimaal tien jaar bij ons. We zijn in staat om de gedragingen van teams of individuen te veranderen op alle niveaus, vanaf de commerciële binnendienst tot aan de directie. Elke trainer kan competentie-assessments afnemen en trainingen verzorgen op het gebeid van teamontwikkeling. Wij vatten dat samen onder de noemer ‘business improvement’.”

Parallel met autobranche

Volgens Ricken sluiten commerciële professionals uit de autobranche heel goed aan op de werkwijze van Kenneth Smit. “Er lopen veel van die professionals rond in de autobranche. Sales is daar een dagelijks proces. Bovendien is de automotive branche zeer innovatief op dit moment en dat geldt ook voor onze business. Ook wij kunnen het ons niet veroorloven om stil te zitten. Wij richten ons op branches die willen veranderen. Als je commercie in je bloed hebt, dan gaan we graag in gesprek.”

Workshops

Om mensen te laten proeven aan de methodiek van Kenneth Smit, worden in het land diverse workshops gehouden. “We laten geïnteresseerden kennismaken met onze bedrijfsfilosofie en er is gelegenheid om te praten met collega-trainers. Franchisenemer worden bij Kenneth Smit vraagt ondernemerschap. Er is volop gelegenheid om daar vragen over te stellen. Wat houdt het trainerschap in en wat wordt er van je verwacht? We vragen mensen met minimaal zes jaar saleservaring die didactisch sterk zijn. Wij bieden geen standaardtraining, maar maatwerk dat altijd is gebaseerd op de case waar de klant op dat moment mee te maken heeft.” Trainingen zijn vooral praktisch gericht, zegt Ricken. “Theorie komt bijna niet aan de orde.”

Midden in de organisatie staan

Kenneth Smit zoekt met name commerciële professionals die op directieniveau kunnen schakelen, zegt Ricken. “Je moet het proces van een bedrijf goed kunnen doorgronden, want als trainer sta je middenin een organisatie.” Er wordt een strenge selectie toegepast. “Er zijn meerdere gesprekken; bovendien schrijf je je eigen businessplan en acquisitieplan voordat we een samenwerking beginnen. We gaan pas met iemand in zee als we echt denken: hier gaan we voor. We mikken dan ook op langdurige samenwerkingen met zelfstandig ondernemers. De opdrachtgevers variëren van eenpitters tot internationale beursgenoteerde ondernemingen, dus opdrachten buiten Europa zijn ook mogelijk.”

Ben jij die ervaren commerciële professional die écht het verschil wil gaan maken? Kom dan naar één van onze workshops. Nog vóór de lunch weet je of je de uitdaging aan kunt gaan om als zelfstandig ondernemer/trainer bij ons te starten.

Schrijf je hier direct in.

vacature

Heb jij onze nieuwe radiocommercial al gehoord? Vanaf vandaag zijn wij elke woensdagochtend te horen op Radio 538 en elke donderdagochtend op NPO 2.

 

radio538