Stories

Op deze pagina leer je collega partners kennen. Ze vertellen je over hun carriere, de keuze voor Kenneth Smit en hoe een werkweek er gemiddeld uit ziet.

Header Image

Contact leggen

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken.


  • Door op ‘Versturen’ te klikken, geef je aan kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met het Privacybeleid van Kenneth Smit en de verwerking en opslag van jouw gegevens.

Word partner!

Wil je de volgende stap zetten of eerst vrijblijvend kennis maken? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op. Liever direct contact, neem contact op met Martin van den Goorbergh (Commercieel Directeur) 06 83 17 18 69.

Aanmelden

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Download het benchmarkrapport 'Sales van de Toekomst’

Met de nationale benchmark Sales van de Toekomst hebben we onderzocht hoe toonaangevende ondernemingen in de snel veranderende wereld van B2B-sales succesvol kunnen blijven. Over welke nieuwe competenties moet het salesteam beschikken? En welke aanpak en tools zijn nodig om sales optimaal te ondersteunen?

Belangrijkste conclusies uit het rapport:

  • Wie als salesorganisatie klaar wil zijn voor de toekomst moet investeren in content, digitale skills en slimme tooling.
  • Koplopers in moderne verkoop zijn in staat in alle fases van de buyer journey een warme relatie op te bouwen met prospects, ook in de awareness en oriëntatiefase.