Edwin Webster

Edwin Webster

Wie is..?

PARTNER KENNETH SMIT Sinds 2009

Als kleine jongen groeide ik op in een kwekers-gezin. Dat was hard werken en zo zag ik ondernemerschap van dichtbij. Zowel mijn opa als vader waren kweker. Zo werd het ook mijn droom om kweker te worden en het bedrijf van mijn vader over te nemen. Door gezondheidsproblemen moest mijn vader zijn kwekerij verkopen en daarmee viel mijn droom in duigen.

Mijn inspiratie

mijn collega’s, klanten, familie, mijn vrouw en zoons. Verder inspireren mensen mij die vanuit negativiteit toch kunnen handelen met liefde om vrede te brengen, zoals Shimon Peres.

Favoriete place-to-be

Op de bank met mijn vrouw en kinderen.

Hobby naast het werk

crossfit en kickboksen.

“Als kleine jongen groeide ik op in een kwekers-gezin. Dat was hard werken en zo zag ik ondernemerschap van dichtbij. Zowel mijn opa als vader waren kweker. Zo werd het ook mijn droom om kweker te worden en het bedrijf van mijn vader over te nemen. Door gezondheidsproblemen moest mijn vader zijn kwekerij verkopen en daarmee viel mijn droom in duigen. Hoewel mijn vader toen al zei dat dit niks voor mij was, ben ik op mijn 18e van school gegaan om als knecht in de kwekerij van een buurman te werken. Na jaren in loondienst te hebben gewerkt kwam ik tot de conclusie dat het werk als kweker én het werken onder een baas niets voor mij is. Ik ben gaan studeren, MBA, Nima A en aan de slag gegaan als interim manager. Maar als interim manager kom je altijd ‘te laat’, je moet altijd ingrijpen. Ik begon zelf programma’s te maken om invulling te geven aan mijn rol als manager en het ontwikkelen van mensen. Ik realiseerde me dat ik het wiel opnieuw aan het uitvinden was en het ontwikkelen van goede programma’s nog jaren zou duren. Toen kwam ik Kenneth Smit tegen en zij hielden me een spiegel voor. Het was duidelijk, vriendelijk, maar ook bikkelhard en confronterend. Maar de manier waarop ze mij inzicht hebben gegeven in mezelf sprak me aan. Zo kwam ik erachter dat ik partner wilde worden bij Kenneth Smit, dan kon ik blijven doen wat ik eigenlijk altijd al deed; ondernemen, managen, “verkopen” en trainen. Maar dan in een setting om mensen/bedrijven verder te helpen en echt iets toe te voegen en dan ben je op tijd!

Naast mijn werkzame leven ben ik gelukkig getrouwd met mijn vrouw Yvonne en heb ik twee ondernemende zonen van 19 en 21. Omdat ik het belangrijk vind om fit te blijven ben ik 3 keer in de week aan het trainen met een personal trainer. Ik vind het heerlijk om fysiek uitgedaagd te worden en mijn dag te beginnen met een stevige workout. Daarom sta ik 2x in de week om 6 uur in de ochtend in de sportschool en crossfit ik op zaterdagochtend met mijn zoons. Mijn drive in het leven: gelukkig zijn. Als je niet groeit dan sta je stil. Ik word gelukkig van groeien en dat is nu precies waarom dit werk zo goed bij me past!”

Mijn stap naar Kenneth Smit begon…

“…in september 2009. Ik was niet gelukkig als interim manager, ik was vaak dominant in mijn rol en kreeg niet altijd voor elkaar wat ik wilde bereiken. Met de kennis van nu weet ik dat ik het anders had moeten aanpakken toen. Het contact en de aanpak van Kenneth Smit sprak me aan, ze daagde me direct uit en durfde te confronteren. In de eerste jaren heb ik veel geleerd, nog elke dag trouwens, maar bij de start heb ik mezelf opnieuw moeten uitvinden. Ik leerde dat de manier waarop je succesvol wordt er niet voor zorgt dat je succesvol blijft. Ik heb gedrag moeten afleren om opnieuw succesvol te worden en te blijven. Ik was een sterke verkoper, maar was altijd veel aan het zenden en enthousiasmeren. Bij Kenneth Smit heb ik geleerd eerst de behoefte van de ander centraal te stellen en inzicht te krijgen in het profiel van de ander. De Socrates methode die hieraan ten grondslag ligt, ofwel de kunst van het vragen stellen, is de basis om de ander tot inzicht te brengen. Het heeft me twee jaar gekost om dat goed toe te passen en ik kan oprecht zeggen dat het mijn leven positief heeft veranderd. Daar ben ik Kenneth Smit eeuwig dankbaar voor.“

Mijn gemiddelde werkweek

“Ik werk nooit zeg ik altijd, ik doe fantastisch leuke dingen. Ik train, coach en voer prachtige gesprekken met mensen. Als ondernemer bepaal ik mijn eigen agenda. Dus eerst plan ik mijn vrije tijd, het sporten en de tijd die ik vrij wil houden voor mijn gezin.

Het merendeel van mijn tijd sta ik te trainen, gemiddeld 150 dagen trainen en coachen per jaar. Ik heb veel vaste klanten, maar ik blijf steeds nieuwe kanalen aanboren. Sales geeft me nog steeds energie! Het verschil maken drijft me en het geeft een kick als dat lukt en als ik waarde kan toevoegen aan mijn klanten. Mijn focus ligt op bedrijven gericht op (duurzame) energie, water, voedsel en welbevinden. Om klanten zo goed mogelijk te helpen werk ik met grote regelmaat samen met collega partners van Kenneth Smit. Ik kan zo de expertise van collega’s inzetten en samen tot de beste resultaten komen. Mijn expertise ligt vooral op business improvement, het begeleiden van directies en management. Ik voer veel gesprekken met managers en help bij het bepalen van de juiste routes en strategische keuzes. Daarnaast gebruik ik tools vanuit Kenneth Smit, zoals Insights Discovery, dat is een waanzinnig goede tool. Mensen denken soms dat onze technieken een kunstje zijn, maar dat is niet het geval. Als je een “kunstje” eigen maakt en traint, dan worden het vaardigheden! Geen mens loopt of praat immers hetzelfde, geen dag is hetzelfde, klanten, mensen zijn uniek en zo dus ook mijn aanpak.”

Wat Kenneth Smit mij brengt

  • Vrijheid en onafhankelijkheid, omdat ik als ondernemer mijn eigen agenda bepaal en mijn eigen keuzes kan maken.
  • Inzicht. Allereerst inzicht in mezelf en vervolgens inzicht in de ander. Ik leer nog elke dag over mezelf en van anderen.
  • Waardering. Dit werkt geeft me veel voldoening en waardering, van klanten en collega’s.

Mijn mooiste Kenneth Smit moment

“Ik maak zoveel mooie momenten mee. Waar ik van geniet is als mensen in trainingen met allerlei bezwaren komen en ik door het inzetten van technieken de bezwaren kan draaien en mensen tot inzicht kan brengen.”

Wanneer ben je een echte Kenneth Smitter?

“Eigenschappen die noodzakelijk zijn: zelfstarter, resultaatgericht, in oplossingen denken, in staat tot zelfreflectie, enthousiast, ondernemend en tot slot: willen delen.”

Partner worden bij<br/>Kenneth Smit?

Partner worden bij
Kenneth Smit?

Download de brochure

Laat ons je terugbellen

Wil je meer informatie ontvangen of een partner worden van Kenneth Smith? Vul je gegevens in en wij bellen je zo snel mogelijk terug voor meer informatie of een afspraak.

Bel mij terug

Partner worden bij Kenneth Smit ook iets voor jou?

Bekijk de video's vol informatie en verhalen.

Video’s

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.