Paul Claessens

Paul Claessens

Wie is..?

PARTNER KENNETH SMIT Sinds 2009

Ik ben Paul Claessens, een inspirerende motivator gericht op creatie. Mijn carrière begon als trainee bij een bank en in 11 jaar heb ik me opgewerkt tot districtsdirecteur. In die tijd werd ik benaderd om de sales in te gaan en zo leerde ik de commerciële wereld waarderen. Vanaf mijn 32e ben ik in diverse commerciële en leidinggevende rollen binnen de sales actief geweest.

Mijn inspiratie

Johan Cruijff, jeugdidool en geeft met vele one-liners/uitspraken in zijn eenvoud interessante inzichten. Verder management goeroe´s als Stephen Covey.

Favoriete place-to-be

Thuis in en rond mijn woonboerderij en op Fuerteventura wat voor mij symbool staat voor vrijheid.

Hobby naast het werk

Klussen rond de boerderij en mountainbiken in de Drentse natuur.

“Ik ben Paul Claessens, een inspirerende motivator gericht op creatie. Mijn carrière begon als trainee bij een bank en in 11 jaar heb ik me opgewerkt tot districtsdirecteur. In die tijd werd ik benaderd om de sales in te gaan en zo leerde ik de commerciële wereld waarderen. Vanaf mijn 32e ben ik in diverse commerciële en leidinggevende rollen binnen de sales actief geweest. Gaandeweg kreeg ik steeds meer interesse in het gedrag van mensen. Waarom is de een wel – en de ander niet succesvol, dat maakte me nieuwsgierig naar hoe de mens in elkaar zit. Zonder dat ik me daar bewust van was, was ik als leidinggevende mensen aan het coachen en daar had ik veel plezier in. Daardoor heb ik een coachingsopleiding gevolgd en ging ik in mijn werk steeds meer individuen en teams coachen. Ik groeide hierin en daardoor nam ook het plezier toe. In 2008 is de droom ontstaan om als zelfstandig coach en trainer aan de slag te gaan en zo kwam ik bij Kenneth Smit terecht. Daar doe ik nu al jarenlang elke dag wat ik het liefste doe. Ik help mijn klanten door hun medewerkers op een effectieve, respectvolle en inspirerende wijze te begeleiden op hun weg naar persoonlijke ontwikkeling. Dit leidt er toe dat zij succesvol zijn in het realiseren van hun persoonlijke en zakelijke doelen waardoor de organisaties waar zij werken een hoger rendement behalen. Geweldig werk!

Daarnaast ben ik al 40 jaar gelukkig samen met Linda en trotse vader van Cynthia en Stijn. Ik zorg voor een gezonde geest in een gezond lichaam door een actief en sportief leven te leiden.”

Mijn stap naar Kenneth Smit begon…

“..op 1 mei 2009. Ik sprak met verschillende partijen, maar koos voor Kenneth Smit omdat de organisatie professioneel is en een sterke ambitie heeft. Er heerst een winnaarsmentaliteit en het is een dynamische organisatie. Ik vergelijk Kenneth Smit met de Champions League en dacht toen: hier kan ik veel leren. Bovendien geloof ik in de kracht van de onderlinge samenwerking. Zonder Kenneth Smit had ik nooit deze kwaliteit kunnen leveren. Daarnaast sprak de focus op commercie en de goede naam in de markt me aan.

Toen ik begon als partner was het keihard werken. Hoewel Kenneth Smit me ondersteunde in mijn ontwikkeling moet je veel ‘zelf doen’. Met een jaar of drie draaide mijn business goed, dus dat was best even investeren. En nog steeds kan het nog altijd beter. Iedere dag leer ik bij en daag ik mezelf uit.”

Mijn gemiddelde werkweek

“Gemiddeld genomen train ik 2 á 3 dagen per week en 1 dag verzorg ik coaching trajecten. De trainingen die ik geef richten zich met name op sales, accountmanagement, communicatie en management. Daarnaast vult mijn week zich met taken als acquisitie, relatiebeheer, programma´s voorbereiden, persoonlijkheid onderzoeken/ assessments afnemen én werken aan mijn eigen ontwikkeling. In de loop der jaren heb ik veel vaste klanten opgebouwd, maar ik ben altijd bezig met het uitbreiden van mijn klantenbestand. Ik vind het leuk om met acquisitie bezig te zijn en actief te zijn in netwerken en op social media. Mijn klantenbestand is divers en ik werk voor vele sectoren. De rode draad is altijd mensen ontwikkelen, maar de afwisseling tussen die verschillende bedrijven en mensen maakt het voor mij extra interessant. Binnen Kenneth Smit werk ik regelmatig samen met collega partners en draag ik bij aan de groei van Kenneth Smit. Ik ben bijvoorbeeld onderdeel van het interne ‘trainingscorps’ en help nieuwe programma’s te ontwikkelen.

Mijn werk geeft me ongelooflijk veel voldoening. Ik ben er trots op dat ik met meerdere klanten een jarenlange intensieve samenwerking heb opgebouwd, gebaseerd op gelijkwaardigheid en onderling respect. Ik ben in diverse fasen van het bedrijf van mijn klanten of persoonlijk leven sparring partner, coach en trainer.”

Als je in 3 woorden moest omschrijven wat KS jou brengt, welke woorden kies je dan?

“Inspiratie, vrijheid en succes. Door Kenneth Smit zit ik in een wereld met een continue stroom aan inspiratie. Ik kan als ondernemer mijn eigen ding doen, dat geeft vrijheid. Kenneth Smit helpt mij bij het bereiken van mijn doelen zodat ik succesvol kan zijn. Zowel collectief als individueel.”

Leukste anekdote uit jouw werk als partner bij KS?

“Jaren geleden mocht ik op een beurs de stand van Kenneth Smit bemannen. Ik begon met het opbouwen met de stand en terwijl ik op mijn knieën lag scheurde mijn broek aan de achterkant volledig open. Ik stond daar bijna letterlijk in mijn onderbroek en werd het middelpunt van belangstelling. Omdat ik op ruim een uur rijden van huis was, moest ik op zoek naar alternatieve oplossingen voor mijn probleem. Verderop in de beurs-hal stond ook een modezaak met een stand. Ik ben erop afgestapt en binnen een uur waren er diverse pakken in mijn maat opgehaald en stond ik weer piekfijn voor de stand. En de modezaak, die is daarna klant geworden en gebleven! Zo levert iedere situatie nieuwe contacten op en dus ook potentiële commerciële kansen. Je zou zo’n act bijna expres is scène zetten ;-).”

Wanneer ben je een echte Kenneth Smitter? “De belangrijkste eigenschappen zijn gedrevenheid en resultaatgerichtheid. Daarnaast moet je empathisch zijn en mensen kunnen inspireren. Belangrijk daarbij is dat je authentiek en zelfbewust bent, dus dat je geen kunstje op voert. Tot slot moet je energiek zijn en denken in kansen!”.

Partner worden bij<br/>Kenneth Smit?

Partner worden bij
Kenneth Smit?

Download de brochure

Laat ons je terugbellen

Wil je meer informatie ontvangen of een partner worden van Kenneth Smith? Vul je gegevens in en wij bellen je zo snel mogelijk terug voor meer informatie of een afspraak.

Bel mij terug

Partner worden bij Kenneth Smit ook iets voor jou?

Bekijk de video's vol informatie en verhalen.

Video’s

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.