Willem Amels

Willem Amels

Wie is..?

Partner Kenneth Smit Sinds 2004

Ik ben een ondernemer, het grootste deel van mijn leven geweest en nog steeds ben ik nog altijd vol energie. Stoppen met werken, daar denk ik nog helemaal niet aan! Momenteel volg ik nog een studie Cultuurwetenschappen, richting Filosofie aan de open universiteit, want ik ben nooit uitgeleerd. Op de middelbare school geloofde ik het eerst wel, maar vanaf mijn 20e ben ik eigenlijk continu blijven studeren.

Mijn inspiratie

Ik heb geen uitgesproken idool of inspiratiebron. Met kerst kreeg ik het boek Het Beloofde land van Barack Obama een boek over zijn leven, waanzinnig interessant en daar haal ik wel inspiratie uit.

Favoriete place-to-be

diverse: onze tuin – de golfbaan in Spanje. Maar in mijn trainingszaaltje met een groep enthousiaste en leergierige deelnemers ben ik ook absoluut in mijn element.

Hobby naast het werk

Golf (en zo fanatiek als wat)

“Ik ben een ondernemer, het grootste deel van mijn leven geweest en nog steeds ben ik nog altijd vol energie. Stoppen met werken, daar denk ik nog helemaal niet aan! Momenteel volg ik nog een studie Cultuurwetenschappen, richting Filosofie aan de open universiteit, want ik ben nooit uitgeleerd. Op de middelbare school geloofde ik het eerst wel, maar vanaf mijn 20e ben ik eigenlijk continu blijven studeren. Dat vind ik gewoon veel te leuk. Naast het studeren werkte ik hard aan diverse eigen bedrijven. Oorspronkelijk kom ik uit de onroerend goed en financiële wereld, daar heb ik een onderneming opgebouwd met uiteindelijk 40 man personeel en verschillende kantoren binnen de regio. Dat bedrijf heb ik in het jaar 2000 verkocht om vervolgens een jaar sabbatical te nemen en bedrijfskunde te gaan studeren. Na dit jaar werkte ik enkele jaren als interim-directeur en heb ik in 2004 de stap gezet om partner te worden van Kenneth Smit. Ook in de afgelopen 17 jaar ben ik blijven studeren, een aantal jaren heb ik psychologie en executive coaching (aan de VU) gestudeerd, en ben ik Insights Discovery practitioner geworden.

Naast mijn leven als partner van Kenneth Smit ben ik gelukkig getrouwd, vader van 3 kinderen en opa van 4 kleinkinderen. Fit blijf ik door nu te fietsen op mijn hometrainer of naar de sportschool te gaan. Regelmatig sta ik op de golfbaan en weerhoud me er dan ook zeker niet van anderen vrijblijvend van tips te voorzien. Die drang neem ik overal mee naar toe. Opladen doe ik met regelmaat in Spanje, daar werk ik dan lekker in de zon, bereid mijn werk hier in Nederland voor en kan er bij terugkomst met mijn groepen weer helemaal tegenaan.”

Waarom Kenneth Smit?

“Eerder in mijn carrière heb ik zelf training gehad van Kenneth Smit. Toen wist ik al; ‘later zou ik dat ook best willen doen’. Ik ben zelf leergierig en het ontwikkelen en het meenemen van mensen is altijd mijn passie geweest. In 2004 was ik er klaar voor en heb ik contact gelegd met Kenneth Smit. Voor mij was het duidelijk sinds die ene training: bij dit merk wil ik me aansluiten. Na een aantal prettige gesprekken ben ik gestart en kreeg ik een volledig intern opleidingsprogramma van enkele jaren. Van tevoren had ik niet verwacht dat ik bij Kenneth Smit nog zoveel zou leren. Met Kenneth Smit in mijn rug ben ik succesvol geworden, dat had ik als éénpitter nooit kunnen bereiken. Inmiddels ben ik binnen Kenneth Smit onderdeel van groep ‘oudsten’ en heb ik ook andere Kenneth Smitters mogen ondersteunen bij hun ontwikkeling. Hoe mooi is dat!?”

Mijn gemiddelde werkweek

“In het begin moest ik er hard aan trekken om mijn eigen business op te bouwen, dat betekende veel uren maken. Inmiddels werk ik voor een mooie groep klanten, met een aantal daarvan werk ik al 15 jaar samen. Daar ben ik trots op, want dat zegt iets over hoe succesvol onze aanpak is. Ik werk veel in de techniek sector, mensen die verstand hebben van “een techniek” en dat op een prettige manier aan de man moeten brengen. Het palet dat ik train en coach zijn: sales-professionals, managers directeuren en service-medewerkers. Over het jaar genomen train ik gemiddeld 1 á 2 dagen per week, daarnaast doe ik vaak nog een aantal coaching sessies per maand. Mijn trainingen zijn gericht op commercie in de breedste zin van het woord, communicatie en management. Natuurlijk zijn de trainingen altijd maatwerk, toegespitst op de groep en organisatie. Naast de trainingen en coaching ben ik natuurlijk ook druk met mijn eigen business, offertes maken, mail, telefoon én acquisitie plegen.”

Wat Kenneth Smit mij brengt

“Kenneth Smit staat nooit stil, we bewegen steeds. Mijn persoonlijke passie voor ontwikkeling sluit goed aan bij Kenneth Smit, een soort gedeelde passie dus. Kenneth Smit heeft me veel kennis gebracht én prachtige tools die ik kan inzetten in mijn werk. Daarnaast is het leuk om onderdeel te zijn van een club partners, waarbinnen je van tijd tot tijd ook met anderen samenwerkt. “

Mijn mooiste Kenneth Smit moment

“Dat zijn er meerdere geweest, maar er is 1 moment dat eruit springt. Het moet circa 10 jaar geleden zijn geweest. Het was bij een groot technisch bedrijf en ik trainde een groepje filiaalmanagers in de leeftijd van 30 – 63 jaar. Bij de start van de training vertelde de deelnemer van 63: ‘Ik ben hier vandaag wel, maar ik ga met twee jaar met pensioen en vraag me de nut en noodzaak van deze training af’. Maar hij bleef en ik zag hem steeds meer betrokken worden. Na vier trainingsdagen volgde de evaluatie. Hij zei: ‘Willem, ik vond het helemaal geweldig en wou dat ik je 20 jaar geleden had ontmoet’. Prachtig toch?“

Wanneer ben je een echte Kenneth Smitter?

“Als je partner wilt worden bij Kenneth Smit zijn een aantal dingen belangrijk. Allereerst moet je een ondernemer zijn met een ongekende drive. Ten tweede moet je zelf met ‘je poten in de klei’ hebben gestaan. Alleen zo kun je goed aansluiten met eigen praktijkvoorbeelden en je verplaatsen in de klant en deelnemers. Tot slot empathisch vermogen, je in een ander kunnen verplaatsen en de ander vooropstellen. Het gaat er niet over hoe je jezelf als trainer kunt etaleren, maar hoe je de ander verder kunt helpen.”

Partner worden bij<br/>Kenneth Smit?

Partner worden bij
Kenneth Smit?

Download de brochure

Laat ons je terugbellen

Wil je meer informatie ontvangen of een partner worden van Kenneth Smith? Vul je gegevens in en wij bellen je zo snel mogelijk terug voor meer informatie of een afspraak.

Bel mij terug

Partner worden bij Kenneth Smit ook iets voor jou?

Bekijk de video's vol informatie en verhalen.

Video’s

Interesse om partner te worden?

Laat je gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.