‘’Mensen kopen van mensen die ze vertrouwen en dat begint met zelfvertrouwen.’’

Erik van den Akker, Trainer bij Kenneth Smit

Allereerst ben ik de trotse vader van 2 studerende kinderen. In mijn vrije tijd ben ik een gepassioneerd fotograaf (www.evda.nl), bezoek ik regelmatig concerten en sport ik meerdere keren per week (triathlon, golf, squash).
Voordat ik mijn huidige beroep startte, heb ik 10 jaar op directieniveau Benelux en in totaal meer dan 25 jaar B2B-ervaring opgedaan in internationale sales, operations en business consulting. Tijdens mijn carrière initieerde en implementeerde ik met succes verschillende veranderingsprojecten. Mijn kracht hierbij lag in het vertrouwen winnen en toezicht houden op de strategische richting, terwijl ik tegelijkertijd strategie verbond met actie en operationele uitmuntendheid.
Mijn enthousiasme, gedrevenheid en oprechte interesse in mensen inspireren anderen en krijgen hen in beweging. Dat is nog steeds wat mij vandaag drijft: andere mensen op een praktische manier helpen succesvoller te zijn.

Mijn competenties

Als ondernemer, trainer, coach, assessor en business improver help ik mensen en organisaties gemakkelijker en sneller hun doelen te realiseren. Daarbij staan zowel de mens als de klant en het te behalen resultaat, centraal.
Zowel verkopen als leidinggeven begint met het denken vanuit de ander. Dat vereist een mensgerichte benadering en uitstekende communicatie. Het feit dat je oprechte interesse toont en herkenbaar bent (authentiek).
Mijn kerncompetentie is dat ik aan andere mensen kan overbrengen hoe je dit doet, op zo’n manier dat zij het ook zelf in hun dagelijkse praktijk gaan toepassen.

Mijn specialiteiten

Volgens mijn klanten ben ik gespecialiseerd in gedragsverandering, met name op de gebieden leidinggeven, verkoop, productiviteit, en team ontwikkeling. Dit doe ik in de vorm van praktische vaardigheidstrainingen en coaching. Ook ben ik gecertificeerd practitioner van Insights Discovery en assessor van verschillende SHL assessments.
Daarnaast wordt mijn 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven regelmatig door mijn klanten ingezet voor het leveren van een bijdrage aan hun strategische sessies, het mede-opzetten van organisatieveranderingen, het invoeren en/of uitvoeren van praktische accountplanning en het effectiever maken van management- en/of verkoopvergaderingen.

Lees ook enkele van mijn referenties:

Mijn ervaringen

Ik geef praktijkgerichte vaardigheidstrainingen en coaching met direct resultaat voor jou én voor de organisatie. Dit doe ik op het gebied van leidinggeven, verkoop en teamontwikkeling. Zelf heb ik tijdens mijn carrière de enorme impact van deze trainingen persoonlijk ervaren, als deelnemer maar ook als manager van teams. Ook nu ervaar ik dagelijks dat het zelfvertrouwen van de mensen met wie ik aan de slag ga enorm toeneemt en dat zij aantoonbaar succesvoller zijn.

Wilt u contact opnemen:

06-83238832
[email protected]
www.kennethsmit.com/erikvandenakker

 Bekijk mijn Linkedin profiel.