Functionerings- en Beoordelingsgesprekken

Hanteer het juiste gereedschap

Bij functionerings- en beoordelingsgesprekken staat de psyche van de mens centraal. Waar komen specifieke gedragingen vandaan? Hoe is de ander te beïnvloeden? Hoe pas je positieve feedback toe? Wat is het verschil tussen manipuleren en motiveren?

Onderwerpen in ‘Functionerings- en Beoordelingsgesprekken’

De training, gebaseerd op het door Kenneth Smit gepatenteerde MoRe-Coaching®, geeft managers/teamleiders het gereedschap in handen om zulke gesprekken op de juiste manier aan te pakken.

Programma
De volgende onderwerpen passeren tijdens deze training de revue:

 • Gespreksstructuren
 • Impact en beleving
 • Motivatietheorie
 • Verschil tussen Management By Exceptions (MBE) en Management By Objectives (MBO)
 • Voorbereiding, uitvoering en nazorg
 • Motiverend en resultaatgericht leidinggeven, inclusief hun samenhang
 • Valkuilen bij het beoordelen
 • Veel gemaakte fouten en hoe deze te voorkomen
 • Oefening d.m.v. (veel) rollenspelen

Module structuur

Deze training wordt als één geheel aangeboden.

Wilt u zich naast de ‘Functionerings- en Beoordelingsgesprekken’ training ook nog op andere vlakken ontwikkelen als manager, kijk dan ook naar onze andere managementtrainingen.

 • 1 dag.
 • Incompany.
 • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
 • MBO/HBO niveau of hoger.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners