Mediatraining

Hoe houd je de regie in handen?

Kansen en bedreigingen gaan bij een optreden in het openbaar hand in hand. Een interview of een debat kan het imago van je organisatie maken of breken. In een confrontatie met journalisten die dagelijks op zoek zijn naar opzienbarend nieuws kun je maar beter goed voorbereid zijn.

Onderwerpen in ‘Mediatraining’

Tijdens deze intensieve mediatraining word je stevig aan de tand gevoeld met uiteenlopende interviewtechnieken en leer je onder verschillende omstandigheden de regie te houden over jouw kernboodschap. Helder en scherp formuleren en professioneel omgaan met de valkuilen die professionele journalisten voor jou graven zijn vaardigheden die je gaat beheersen. Tijdens deze eendaagse training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Rechten en plichten bij mediacontacten;
  • Het formuleren van de kernboodschap;
  • Het wapenarsenaal van een professionele journalist;
  • De invloed van non-verbale communicatie.

Module structuur

Deze training wordt als één geheel aangeboden.

Wilt u zich naast de ‘Mediatraining’ ook nog op andere vlakken ontwikkelen in de communicatie, kijk dan ook naar onze andere communicatietrainingen.

  • 1 dag.
  • Incompany.
  • Maximaal 6, minimaal 3 deelnemers.
  • Voor iedereen die actief is of moet zijn in de media.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners