NIEUWE HELDEN! We gaan gewoon voor het podium!

Bron: Becoming great magazine editie 4.
NIEUWE HELDEN!

We gaan gewoon voor het podium.

Michelle Dekker (18 jaar) snowboarder en
Pepijn van Schijndel Bondscoach Snowboard TO Alpine.

Michelle-Dekker-en-Pepijn-van-Schijndel---We-gaan-gewoon-voor-het-podium
Michelle Dekker (18)
Snowboarder
Hoe vaak train je?

“Twee keer per week in Snowworld, drie keer per week fitness. De overige dagen fiets ik en doe ik aan hardlopen.”

Wat zijn je sterke punten?

“Net als bij skiën maak je bij snowboarden onderscheid tussen slalom en reuzenslalom. Bij de slalom ben ik in het voordeel omdat ik snel kan bewegen.”

Waar moet je beter in worden?

“De reuzenslalom. Op de baan in Zoetermeer is daarvoor te weinig ruimte. Daar gaan we het komend seizoen in het buitenland voor trainen.”

Vind je jezelf een toptalent?

“Best wel eigenlijk. Talent is nodig, maar als je de top wilt halen, dan draait het vooral om hard werken.”

Wat maakt Pepijn een goede trainer?

“Hij heeft veel kleine dingen verbeterd. Ik strekte teveel in de bochten en hing wat te ver naar voren. Nu houd ik mijn bovenlichaam wat rechter en mijn benen wat meer gebogen. Daardoor kan ik meer kracht zetten in de bochten.”

Wat is je volgende doel?

“Eerst kwalificeren voor het WK. Daar wil ik in ieder geval in de top 16 eindigen. Daarna het WK voor jeugd. Daar werd ik vorig jaar tweede. Dit keer wil ik ‘m winnen.”

Pepijn van Schijndel
Bondscoach Snowboard TO Alpine
Hoe herken je talent?

Topsport heeft een fysieke en een mentale component. Je kijkt niet alleen naar de uitvoering, maar ook of iemand in staat is onder alle omstandigheden te presteren.”

Wat zijn haar sterke punten?

“Michelle is een ijskoude tijdens wedstrijden. Ze doet gewoon haar ding, is verliefd op snowboarden en fysiek heel sterk.”

Waaraan moet Michelle vooral werken?

“Ik probeer de onzekerheid over zwakke punten zoveel mogelijk bij haar weg te houden en vooral haar sterke punten te benadrukken. Ze is fysiek sterk, dus daar maak je dan zoveel mogelijk gebruik van, ook bij de keuze van het materiaal. Ze rijdt op hoge platen, en stevige schoenen. Daar kun je veel druk mee zetten in de bochten, als je er de kracht voor hebt. Kracht gaat ten koste van explosiviteit. We zijn altijd op zoek naar een goede balans.”

Hoe ver kan Michelle komen?

“Het verst van allemaal. Ze heeft de potentie om in 2018 een olympische medaille te halen. Het officiële doel is top acht, maar we gaan gewoon voor het podium.”