Angelique Fial

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 10-09-2009
NaamAngelique Fial
WoonplaatsHoogwoud, in de kop van Noord Holland.
Leeftijd33
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Angelique Fial geworden!
Angelique Fial

Functie:
“Accountmanager bij Pearson Assessment and Information, verantwoordelijk voor de onderwijsmarkt. Pearson is een uitgeverij van wetenschappelijk onderbouwde tests voor diagnose en therapie binnen de Gezondheidszorg, HRM, Onderwijs en Logopedie. We hangen onder dezelfde paraplu als The Financial Times, Penquin Group.”

Welke trainingen heb je gevolgd?:
“We zijn kort geleden met het hele salesteam begonnen aan een in-company training Commerciële Vaardigheden. Na deze training zullen er nog meer modules volgen. Pearson wil een aantal grote stappen maken om zich beter op de kaart te zetten. Anne-Marie Koenraad van Hees traint ons relatief nieuwe salesteam om deze doelstelling gerealiseerd te krijgen.”

Wat heb je tot nog toe geleerd?:
“Binnen ons team voelen we ons zeer verbonden met elkaar, juist omdat er nog zo ontzettend veel moet gebeuren. Aanvankelijk had ik enige weerstand tegen ‘weer zo’n verkoopcursus’, maar door de persoonlijke benadering van Anne-Marie Koenraad-van Hees was dit al snel verdwenen. Zij is in staat een spiegel voor te houden zonder te kwetsen. Iedereen kan daardoor zichzelf zijn. Daarnaast geeft zij ons een heleboel handige en praktische handvatten voor de dagelijkse klantbenadering. De trainingen zijn indringend en intensief. Inhoudelijk heb ik veel gehad aan de sandwichmethode, een slimme manier om klanten over de streep te trekken.”

Auto:
“Toen ik vorig jaar bij Pearson begon, stond er een Opel Astra voor me klaar.”

Grootste liefde:
“Mijn gezin komt voor mij vanzelfsprekend op de eerste plaats. Als het gaat over m’n werk dan vind ik het belangrijk om op een commerciële manier te zorgen voor mijn klanten. Een goede offerte komt tot stand op basis van een groot empathisch vermogen en een zakelijke instelling. Daarbij is het natuurlijk het mooist als je een ‘ja’ krijgt van de klant.”

Hoe staat het met je carrière?:
“Na m’n opleiding aan de pedagogische academie heb ik me om laten scholen en ben ik accountmanager geworden bij een technisch bedrijf. Omdat een 80-urige werkweek uiteindelijk moeilijk te combineren was met kleine kinderen, ben ik toch in het onderwijs terechtgekomen als directeur van een basisschool. Nu de kinderen wat groter zijn, kan ik mijn passie voor de sales weer in praktijk brengen. Ik ben dan ook erg gelukkig dat ik nu onderwijs en commercie kan combineren.”

Wat is je grootste commerciële succes:
“Het is me gelukt om in een jaar tijd de onderwijsmarkt in kaart te brengen en een uitstekende relatie op te bouwen met een aantal grote klanten waarbij dat in het verleden stroef liep. Daar ben ik erg trots op.”

Wat is je grootste commerciële teleurstelling:
“Het ergste dat je kan overkomen, is dat je keihard hebt gewerkt om een zaak rond te krijgen om vervolgens te moeten horen dat het financieel niet rondkomt.”

Altijd al verkoop geambieerd?:
“Ik heb graag de touwtjes in handen en dat lukt prima in deze functie. Ik voel me hier ontzettend lekker op mijn plek.”

Plannen voor de toekomst?:
“Werken in de sales vind ik fantastisch en bij Pearson zijn zeker nog grote successen te behalen. Wellicht dat er op dit vlak in de toekomst een leidinggevende functie voor mij is weggelegd. Salesmanager, of projectleider lijkt me een mooie uitdaging.”