Arco Kors

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 07-10-2013
NaamArco Kors
WoonplaatsVries (Drenthe)
Leeftijd48
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Arco Kors geworden!
Arco Kors

Functie?: “Accountmanager bij FloraHolland Eelde. Floraholland telt naast Aalsmeer nog vier andere vestigingen. Wij richten ons op de binnenlandse markt in het noorden van Nederland. We bedienen de markthandel, detaillisten en de tuincentra. Naast het accountwerk ben ik verantwoordelijk voor de verhuur en werk ik een paar uur per week als veilingmeester. Kortom, ik kan mijn commerciële talent op allerlei fronten gebruiken.”

Welke training heb je gevolgd?: “Het Expert in Sales Totaaltraject bij Paul Claessens. Twaalf dagen intensieve training waarin alle aspecten van professioneel verkopen aan bod komen. Een echte aanrader. Ik had wel eens eerder commerciële trainingen gevolgd, maar die waren veel minder intensief.”

Wat heb je daar geleerd?: “Als je open vragen stelt en leert luisteren, komen de antwoorden vanzelf. Verkopen is toch een soort psychologie. Als je rekening houdt met hoe iemand in elkaar zit, ontstaat er veel sneller een vertrouwensband. Dat is eigenlijk de kunst. Agressieve verkoop, daar heb ik niet zoveel mee. Dat is korte termijn politiek.”

Auto?: “Ik rij geen auto van de zaak. Als ik er toch een nodig heb, dan staat er een Kia Cee’d voor me klaar. Representatief, niet teveel poeha.”

Grootste liefde, na vrouw en kinderen?: “Ik kook graag. En we hebben een oldtimer camper waarmee we vaak naar kunstmarkten en exposities rijden, volgeladen met schilderen. M’n vrouw is kunstenares.”

Hoe staat het met je carrière?: “Ik groei elke dag. Hoe ouder en rijper je wordt, hoe makkelijk het is om mensen en processen te doorgronden.”

Wat is je grootste commerciële succes?: “Ik heb gezorgd voor een betalingsgarantie voor bijna alle verkopen die via de veiling lopen. Die zekerheid wordt op prijs gesteld. Als veilingmeester kun je ook een bescheiden bijdrage leveren aan commerciële succesjes. Als je ziet dat er 30 kopers zijn voor 40 bakken rozen bijvoorbeeld, dan verkoop je ze gewoon per twee!”

Altijd al verkoop geambieerd?: “Ik zag mezelf niet als verkoper. Meer als accountmanager. Als je nu kijkt, na het doen van deze salesopleiding ben ik ervan overtuigd dat het verkopen eigenlijk al die tijd in me heeft gezeten. Dan ben ik eigenlijk al m’n hele carrière verkoper.”

Plannen voor de toekomst? “Hoe dan ook wil ik verder in sales. Maar ik ben niet actief op zoek naar een andere werkgever. Je weet zelf dat je voor een werkgever duurder wordt. Aan de andere kant. Het gaat er niet op wat de kosten zijn, maar wat het oplevert.”