Arnoud Gregorowitsch

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 09-03-2011
NaamArnoud Gregorowitsch
WoonplaatsBarendrecht
Leeftijd32
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Arnoud Gregorowitsch geworden!
Arnoud Gregorowitsch

Functie?: “Accountmanager bij de Nederlandse tak van Studio 100. Je weet wel, van Mega Mindy, Samson en Gert, K3.”

Welke trainingen heb je gevolgd?: “Ik heb verschillende training gevolgd bij de concurrentie. Die vond ik nogal zweverig. Ik ben nu net klaar met de training Sales Management van Kenneth Smit. Dat was een verademing. Vooral omdat er heel veel praktijk in is verweven.”

Wat heb je tot nog toe geleerd?: “Om een paar highlights te noemen: het werkt heel goed om in een correctiegesprek het probleem naar je toe te trekken. Dus niet zeggen: ‘Je haalt je budget niet’ , maar ‘Ik baal ervan dat je je budget niet haalt’. Dan krijg je een heel ander gesprek. Wisselen van interventieniveau is ook een mooie techniek waarmee je een gesprek naar je hand kunt zetten. En je staat verbaasd hoeveel je kunt aflezen aan het non-verbale gedrag van je gesprekspartner.”

Auto: “Een Opel Insignia. M’n Audi A4 was iets verfijnder. Moet ik toegeven. Maar die Duitsers kunnen echt auto’s maken.  Alles zit erop en eraan. En het scheelt wel mooi 10 mille.”

Grootste liefde: “Die heb ik drie! Twee schatten van dochters en m’n vrouw.”

Hoe staat het met je carrière?: “Prima. Eerst heb ik een jaar zelfstandig gewerkt in de sales. Daar heb ik heel veel van geleerd. Daarna heb ik 4,5 jaar bij Stimorol gewerkt. Via Sony Pictures Home Entertainment en De Lotto ben ik terechtgekomen bij Studio 100. Daar ben ik nu verantwoordelijk voor de sales in Nederland.”

Wat is je grootste commerciële succes: “Toen ik begon bij Studio 100 hadden we nauwelijks een positie in de boekenmarkt. Die positie is sterk verbeterd en we draaien er nu een prima omzet.  Dat resultaat mag ik voor een belangrijk deel op mijn conto schrijven.”

Altijd al verkoop geambieerd?: “ Toen ik van school afkwam wilde ik maar een ding: verkopen. Dus dat kun je wel zeggen ja.”

Plannen voor de toekomst?: “De meiden zijn nu 1 en 2 jaar oud. Studio 100 is een creatieve organisatie waar ik heel veel vrijheid krijg. Zeker met jonge kinderen is dat perfect. Op de wat langere termijn is Nederland misschien iets te klein. Ik mik op een internationale functie.”