Bas Teunissen

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 17-12-2013
NaamBas Teunissen
WoonplaatsDoetinchem
Leeftijd42
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Bas Teunissen geworden!
Bas Teunissen

Functie?: “Accountmanager bij VPK Packaging in Raamsdonksveer, verantwoordelijk voor de provincies Drenthe, Gelderland, Groningen, Flevoland, Friesland en Overijssel. VPK Packaging is een onafhankelijk familiebedrijf (VPK Packaging Group) waarin flexibiliteit, leverbetrouwbaarheid, kwaliteit en een concurrerende prijs voor klantspecifieke golfkartonnen verpakkingen, hoog in het vaandel staan. In de foodsector zijn wij een belangrijke speler,  maar we spelen ook een rol van betekenis in de non-food sector.”

Welke trainingen heb je gevolgd?: “De training Expert in Sales bij Koen van Gorp, verdeeld over vijf sessies van twee dagen. Ik heb deze training gevolgd met mijn collega’s van de verkoop, customer servicemanager en twee MT leden.”

Waarom juist deze training?: “Deze training geeft ons het inzicht en de techniek om klanten en potentiële klanten datgene te bieden waarnaar ze op zoek zijn. Het uiteindelijke voorstel dat we de klanten bieden geeft o.a. een reductie op de inkoopkosten, een verhoogde efficiency op de verwerkingslijnen of een passende logistieke oplossing met een reductie van het werkkapitaal en/of incourante artikelen.”

Waar mogen ze je wakker voor maken?: “Een wintersportvakantie onder een strakke blauwe hemel met perfecte pistes.”

Hoe staat het met je carrière?: “Ik ben begonnen als filiaalleider van Manfield en heb in ruim anderhalf jaar tijd de verantwoording gehad over de filialen Overvecht (Utrecht), Amersfoort en Enschede. Sinds 1996 ben ik begonnen bij Uniwell (nu VPK Packaging) en vanaf mijn start tot aan de dag van vandaag heeft het bedrijf jaarlijks een groei doorgemaakt, waarin ik o.a. een rol van betekenis heb gespeeld.”

Wat is je grootste commerciële succes?: “Onlangs heeft een klant aangegeven niet tevreden te zijn over een aantal zaken, waarin de mededeling kwam dat ze sterk aan het overwegen waren om te stoppen met ons. Middels het in kaart brengen van het proces (wat ging er niet goed) is naar voren gekomen dat ons logistieke systeem (FLI) de oplossing was. Het systeem is ondertussen geïmplementeerd en de klant heeft een efficiencyverbetering kunnen doorvoeren op het gebied van fte’s. De samenwerking is aansluitend door beide partijen omgezet in een meerjarig contract.”

Wat is je grootste commerciele teleurstelling?: “Hoe zeg ik dat netjes. Klanten verliezen als er geen kans geboden is om het te kunnen behouden.”

Altijd al verkoop geambieerd?: “Ik ben erin gerold. Op een bepaald moment moest ik kiezen. Studie afmaken of stoppen.”

Plannen voor de toekomst? “Met veel plezier blijven werken. De toekomst zal uitwijzen hoe, wat en waar.“